INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost Black and Decker, přední světový výrobce elektrického ručního nářadí se od konce loňského roku přiřadil k spokojeným zákazníkům systému HELIOS Orange. Produkty a služby této společnosti jsou na trzích ve více než 100 zemích. V 10 zemích má výrobní závody a zaměstnává přibližně 29 000 lidí po celém světě. Black and Decker působí ve třech obchodních úsecích: Elektrické nářadí a doplňky, Hardware a výrobky pro zdokonalení domácnosti a Technologie upevňovacích systémů. V ČR byl v roce 2002 otevřen výrobní závod v Trmicích. Veškerá výroba závodu je přepravována do zahraničí, a to buď přímo vyvážena do distribučních center mimo EU nebo odesílána do evropských distribučních skladů.

Do roku 2011 zde byl pro podporu činností společnosti využíván starší software, který však v mnoha směrech nevyhovoval. Zejména nebyl dostatečně pružný a dodavatel téměř neposkytoval zákaznický servis. Management společnosti se proto rozhodl pro pořízení nového systému.

Vzhledem k prioritě vývozu do zahraničí byly osloveny firmy, které mají certifikaci od Celní správy ČR. Po prezentacích byly vyhodnoceny cenové a kvalitativní podmínky. Po interním schvalovacím procesu byla oslovena společnost Asseco Solutions se systémem HELIOS Orange.

Implementace systému probíhala poněkud pomaleji, než bývá u tohoto systému zvykem – důvodem bylo využívání velkého množství celních režimů a zjednodušených postupů. Byla dokončena v listopadu 2011.

„Nicméně přechod do ostrého provozu byl dobře připraven a proběhl hladce, všichni zúčastnění konzultanti prokázali vysokou profesionální kvalitu" uvedl Ing. Jiří Krchov, Trade Compliance Manager (Europe) společnosti Black and Decker a dodal: „Přínos nového systému spatřuji zejména v jeho bezproblémové funkčnosti, v provázanosti celého celního řízení, v jeho rychlosti a také ve výborné podpoře formou helpdesku."

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3