INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

divkaSpolečnost Accenture rozšiřuje svou spolupráci se společností SAP pro firmy z oblasti zpracování ropy a zemního plynu. Společně vyvíjejí cloudové řešení SAP S/4HANA, které bude pomáhat výrazně snižovat provozní náklady a vytvářet nové obchodní příležitosti.

V prostředí kolísajících cen ropy, neustálého tlaku na výsledky a změn energetického portfolia se upstreamové firmy v oblasti ropy a zemního plynu stále více snaží inovovat a zjednodušovat provoz se standardními procesy i s využitím automatizace. Nové řešení SAP S/4HANA pro podniky z oblasti ropy a zemního plynu je portfoliem inteligentních cloudových služeb, které stanovují nové standardy v odvětví s větší transparentností provozu a cash flow prostřednictvím převratných technologií včetně umělé inteligence (AI), mobility a blockchainu. Toto řešení je dostupné na veřejném i soukromém cloudu.

„Ropný a plynárenský průmysl je tradičně lídrem v zavádění inteligentních technologií,“ řekl Jan van den Bremen, výkonný ředitel a globální technologický ředitel provozní skupiny Accenture Resources, která pracuje pro chemický, ropný a plynárenský průmysl, pro odvětví přírodních zdrojů a odvětví veřejných služeb. „Spolu se SAPem a konsorciem průmyslových lídrů pracujeme na společné inovaci tohoto nového řešení a využíváme flexibility SAP S/4HANA cloudu, abychom urychlili a rozšířili provozní procesy od financí přes portfolio management po logistiku, a pomáháme společnostem se transformovat v inteligentní digitální podniky.“

Řešení připravené k používání (ready-to-use) se vyvíjí i pomocí vstupů z konsorcia lídrů z oblasti ropy a plynu, kam patří i společnost Shell, a zakládá se na standardech z tohoto odvětví. “Uskutečnění požadavků ropného a plynárenského průmyslu v rámci cloudu SAP S/4HANA nám umožňuje urychlit naši strategii, jejímž cílem je vytvoření standardní platformy SaaS ERP. Jsme velmi rádi, že společnost SAP spolupracuje na vývoji těchto průmyslových požadavků se společností Accenture, vzhledem k tomu, že Accenture má v sektoru ropy a zemního plynu již 40 let zkušeností,“ řekl Frank Westerhof, generální ředitel, Enterprise Platforms, Shell.

„Společnosti SAP a Accenture jsou odhodlány pomáhat ropným a plynárenským společnostem získat lepší přehled o svých činnostech a transformovat se v inteligentní podniky,“ uvedl Benjamin Beberness, globální viceprezident průmyslové obchodní jednotky pro ropu a plyn v SAP. „Očekáváme, že toto nové řešení pomůže ropným a plynárenským společnostem udržovat vysoké standardy a snižovat náklady pomocí flexibility a schopností, které se zavedením cloudu do této oblasti přicházejí.“

Aliance společností Accenture a SAP trvá již více než 40 let. Accenture je prvním aliančním partnerem společnosti SAP, který jí pomáhá vyvíjet klíčová řešení založená na platformě SAP S/4HANA. Společnost Accenture má jeden z největších světových týmů specializovaných na řešení a služby SAP s více než 47 000 provozovateli po celém světě a obdržela 38 ocenění Pinnacle Awards za vývoj inovativních řešení, která pomáhají klientům řídit jejich byznys lépe a efektivněji.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3