Zájem o IT obor mezi školáky stále roste; své brány otevře ve středu od 17.00 pro zájemce i Soukromá střední školy výpočetní techniky na pražském Proseku.
Komerční banka začala jako první banka na českém trhu nabízet klientům korporátní kreditní karty. Díky efektivnímu řízení služebních výdajů mohou střední a velké firmy snižovat náklady na tuto agendu a zároveň zlepšit své cash-flow díky využití bezúročného úvěru.
Sociální sítě a nevhodné webové stránky mohou pro zaměstnavatele znamenat značné finanční ztráty - zaměstnanci na ně totiž často chodí v pracovní době místo toho, aby se věnovali svým pracovním povinnostem. Jednoduchým řešením se však dá činnost zaměstnanců nasměrovat správným směrem.
Přestože mají žáci posledních ročníků základních škol na podání přihlášky na střední školu relativně čas, možnost seznámit se s nabídkou dalšího studia mohou na dnech otevřených dveří. Soukromá střední škola výpočetní techniky (SSŠVT), která patří mezi nejvyhledávanější IT školy v Česku, je pořádá ve dnech 12. prosince. Příští rok pak 10. ledna a 4. února. Žáci i rodiče si tak na nich mohou udělat o studiu na škole nejlepší obrázek.
Průměrný nákup českého zákazníka v e-shopu tvoří zboží v hodnotě necelých dvou tisíc korun. Většina Čechů zatím preferuje platbu na dobírku. Roste i zájem o osobní převzetí zboží na pobočkách a obchody začínají tento způsob převzetí zpoplatňovat.
Již podruhé byl produkt z dílny Asseco Solutions vyhlášen IT produktem roku. Po loňském úspěchu HELIOS Store, získala v letošním roce toto ocenění aplikace HELIOS Mini. Soutěž IT produkt roku vyhlašuje již tradičně odborné vydavatelství IDG.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...