Projekt potravinynapranyri.cz zvítězil v kategorii Veřejně prospěšná služba ceny českého internetu Křišťálová lupa 2012. Hlasování veřejnosti tak ocenilo webové stránky, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zveřejňuje informace o nebezpečných, falšovaných a nejakostních potravinách. Hlasování se ve všech kategoriích sedmého ročníku ankety zúčastnilo přes 87 000 respondentů.
Pokud jen tušíte, případně byste si rádi ověřili, které SEO faktory jsou nejdůležitější z pohledu vyhledávačů Seznam.cz a Google.cz, poradíme vám. Navštivte stránky SEOFaktory.cz. Vybraní tuzemští konzultanti na něm prozradí, jaké faktory patří mezi ty hlavní pro úspěch ve vyhledávačích.
Společnost Fujitsu představuje novou řadu desktopových zařízení Fujitsu X Line zahrnující počítače, tenké klienty a displeje. Řada X Line má jednotný a stylový vzhled. Je nabitá inovativními, do budoucnosti orientovanými technologiemi, které usnadňují nasazení desktopové výpočetní techniky na moderně orientovaných pracovištích.
V průmyslových prostředích může být s bluetooth adaptérem překonána vzdálenost až deseti metrů mezi easy800 a notebookem. Vyplatí se i při umístění relé na nepřístupných a nebezpečných místech.
Úschovna.cz, nejznámější portál pro bezplatný přenos objemných zásilek v ČR, uspořádala ve spolupráci se sdružením CZ.NIC předvánoční soutěž. Při registraci na mojeID přes server Úschovna.cz dostane každý zaregistrovaný uživatel flashdisk zdarma a když bude mít štěstí, může získat i externí disk s velkou kapacitou.
Komerční banka představila řadu inovací v oblasti přímého bankovnictví. Mezi nejzajímavější patří zavedení plateb prostřednictvím QR kódů pro mobilní telefony: klient jednoduše fotoaparátem telefonu sejme kód a aplikace jej převede do předvyplněného platebního příkazu, jehož odeslání klient pouze potvrdí. Příkaz k úhradě lze touto cestou realizovat za několik vteřin.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...