INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Certifikty_EniNezávislá certifikační a inspekční společnost Bureau Veritas Czech Republic udělila společnosti Eni Česká republika certifikáty systému managementu kvality, bezpečnosti práce a životního prostředí podle standardů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001.

Tyto certifikáty jsou udělovány na základě auditu u hodnocených firem a Eni je získala za individuální a kvalitní řešení pro velkoodběratele i koncové spotřebitele v České republice i v zahraničí prostřednictvím nabízených ropných produktů, speciálních chemikálií a s tím spojeným zákaznickým servisem a technickým poradenstvím.

Ocenění podle těchto mezinárodně uznávaných norem je pro každou certifikovanou firmu významným uznáním i pobídkou pro její další rozvoj.

Udělený certifikát – za předpokladu následného uspokojivého udržování funkčnosti systému managementu - platí po tři roky do 17. ledna 2015.

Společnost Eni jako jedna z prvních zahraničních petrolejářských společností zahájila svou působnost na území tehdejšího Československa a v srpnu roku 1991 došlo k zapsání obchodní firmy Agip Československo, a.s. do obchodního rejstříku. Společnost byla zaměřena zejména na výstavbu nových a rekonstrukci zakoupených čerpacích stanic pohonných hmot. Jako součást celosvětového koncernu Eni S.p.A. v České republice zaměstnává přibližně 100 zaměstnanců.

Společnost Bureau Veritas Czech Republic, spol. s r.o. je součástí mezinárodní skupiny Bureau Veritas, která je lídrem celosvětového certifikačního trhu a poskytuje komplexní služby v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostředí a společenské odpovědnosti. Na území České republiky je zastoupena již přes 100 let a zaměstnává více než 100 profesionálů.

O společnosti Eni Česká republika, s. r.o.

Eni je integrovaná energetická společnost. V současné době působí v 79 zemích a má přibližně 80 000 zaměstnanců. Zabývá se výzkumem, výrobou, přepravou, zpracováním a prodejem ropy a zemního plynu, petrochemií, strojírenstvím i stavebnictvím.

Eni Česká republika, s.r.o. je společnost 100% vlastněná Eni S.p.A prostřednictvím jejích poboček Eni International B.V., Amsterdam a Eni Oil Holdings B.V., Amsterdam.

Na českém trhu působí od svého založení 30.srpna 1991. Zaměstnává vysoce kvalifikované odborníky a podniká v oblastech rafinace, distribuce a prodeje.

V roce 1994 společnost zakoupila 16,33% podíl v České rafinérské v rámci konsorcia IOC. Eni S.p.A se podílí na jejím řízení a má nárok využívat jednotlivé výrobní jednotky České rafinérské podle odpovídajícího vlastnického podílu Eni International BV, který v současné době činí 32,445%.

O rok později byla v rámci privatizace zakoupena plnírna LPG v Karlových Varech spolu s dalšími sklady.

V roce 2002 byla zakoupena společnost Tamoil Praha, s.r.o. a v rámci této akvizice bylo převzato do správy 23 čerpacích stanic společnosti Tamoil.

V roce 2003 se společnost Agip stala jedním z procesorů v České rafinérské a.s. a začala nakupovat ropu svým jménem a prodávat veškerou produkci vycházející z procesu rafinace v objemu odpovídajícím jeho podílu v České rafinérské .

V roce 2007 byla zakoupena společnost ESSO a v rámci této akvizice došlo k převzetí 43 čerpacích stanic ESSO a provozu AVIO v prostorách Letiště Praha – Ruzyně. V tomto roce došlo také k navýšení podílu v České rafinérské na 32,34%.

V lednu 2010 se změnil název společnosti. Stalo se tak na základě procesu racionalizace značek a přijetí jednotné značky Eni pro holding a další podniky koncernu Eni S.p.A.

V současné době přináší Eni do České republiky nejen špičkové výrobky a služby, ale i celosvětové zkušenosti a nejnovější poznatky z petrochemického průmyslu. Vyvíjí v České republice řadu aktivit. K nejdůležitějším patří výstavba a provozování sítě čerpacích stanic, rafinérská činnost a velkoobchod s petrochemickými produkty. Eni má také významný podíl na trhu olejů a maziv pro automobilové i průmyslové aplikace, dodávky provozních kapalin, prodej LPG, topných olejů a asfaltů.

Více informací na www.eni.cz

O společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Celosvětově působí společnost Bureau Veritas ve 140 zemích, kde má síť 900 kanceláří a laboratoří. Přes 48 tisíc jejích zaměstnanců poskytuje služby více než 400 tisícům klientů.

Mezi hlavní služby, které v České republice poskytuje, patří certifikace systému managementu a výrobková certifikace, inspekce potravin a zemědělských komodit, testování a laboratorní analýzy, technické inspekce v průmyslu, periodické kontrolní služby provozovaných zařízení, kontrolní činnosti ve stavebnictví, služby v oblasti lodního průmyslu, kontrolní služby pro finanční sektor, školení a vzdělávání.

Služby nejsou zaměřeny na vybraná odvětví nebo tržní segmenty, ale jsou poskytovány napříč odvětvími bez ohledu na jejich rozsah či charakter. Pro specifické případy jsou využíváni zahraniční auditoři, inspektoři a další experti.

Více na www.bureauveritas.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3