INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
prohlásila Helena Kohoutová, zakladatelka klubu Helas New Encounters Club a nově i porotkyně prestižního ekonomického žebříčku Štiky českého byznysu. Proto takové příbějy i rádi zveřejňujeme.

„Vždy mě bavilo potkávat se se zajímavými lidmi, kteří by mě mohli inspirovat, mohla jsem je propojovat a třeba i někam směrovat. Netušila jsem, že nápad, který se zrodil před patnácti lety, bude mít takový úspěch. Helas New Encounters Club, který jsem tehdy založila, sdružuje významné top manažery, podnikatele a podnikatelky, exportéry a osobnosti dnešní doby", řekla jeho zakladatelka, Helena Kohoutová. Je to místo, kde se potkávají např. vítězové projektů Exportní cena DHL UniCredit, Ocenění Českých Podnikatelek a nově i Štiky českého byznysu.

Klub se navíc obrací k prvorepublikovým a baťovským tradicím, vyhledává české talentované občany, kteří naplnili své sny a touhy v pracovním životě a kteří jsou ochotni se s nimi podělit a inspirovat další lidi.

Poslední Komorní klubové setkání bylo výjimečné. Vedle toho, že se jej aktivně zúčastnili vítězové 8. ročníku prestižního ekonomického žebříčku Štiky českého byznysu, usednul do čestného křesla pro hosta pan Martin Wichterle, majitel holdingu WIKOV INDUSTRY, vnuk slavného Oty Wichterle, českého vědce, vynálezce kontaktních gelových čoček a silikonu.

Martin Wichterle nejenom vdechl život rodinnému podniku, jehož počátky se počítají do poloviny 19 st. a oživil historický znak WIKOV, ale stal se i pokračovatelem firem jako byly Škodovy závody, ČKD a tím pádem součástí více jak stopadesátileté industriální české tradice.

Hotel_Grand_Majestic_Plaza_Praha_Helena_Kohoutov__Martin_Wichterle

Helena Kohoutová v rozhovoru s Martinem Wichterlem

Při zahájení setkání vítězné Štiky představily své podnikatelské příběhy a poté se staly účastníky talk show s panem Wichterle.

Pana Wichterle jsem se zeptali na dojmy ze setkání a zde jsou jeho odpovědi:

MW: „Vždycky je hezký pocit se potkat s lidmi, kteří mají obdobné radosti i starosti a rozumí vám. A navíc příjemní a milí lidé."

Jaká by podle Vás měla být ta správná Štika? Jaká by být neměla?

MW: „Správná Štika musí být odvážná, nebát se úměrně riskovat a hlavně nebát se výzev. A nevzdávat se. Vím jak je to často těžké a kolik proher musíme přitom zažít, ale každé vítězství stojí za všechnu tu námahu. Štika by měla hrát fair play – ono se to nakonec totiž vyplatí."

Myslíte si, že většina českých firem splňuje charakteristiku Štiky? Jaká kritéria by měla splňovat?

MW: „Každý začínající podnikatel musí být tak trošku štika – bez toho by nakonec neuspěl. Řada z nich bohužel neuspěje nebo zleniví. Kdo se každý den neposune alespoň krůček dopředu, ten nakonec prohraje."

V čem shledáváte svůj úspěch a jak jste se vyrovnali s krizí posledních let?

MW: „Investicemi do vývoje, vlastních konkurenceschopných produktů a technologického vybavení. Investice do silného týmu spolupracovníků. Jakmile přestanete vydělané peníze investovat a začnete je utrácet, zaděláváte si na malér."

Vítězové 8. ročníku ŠTIKY ČESKÉHO BYZNYSU a hosté Komorního klubového setkání Helas New Encoutners Club s Martinem Wichterle:

JIHOČESKÝ KRAJ AGRO-LA, spol. s r.o., Jindřichův Hradec

JIHOMORAVSKÝ KRAJ ING-BRNO s.r.o., Brno-Veveří - Mgr. Tomáš Vomela, Jednatel

KARLOVARSKÝ KRAJ Müller Food Additive s.r.o., Ostrov

KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ ProjectSoft HK a.s., Hradec Králové

LIBERECKÝ KRAJ E M B A , spol. s r. o., Paseky nad Jizerou

MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ B4B INKASSO s.r.o., Havířov-Podlesí

OLOMOUCKÝ KRAJ ExlService Czech Republic, s.r.o., Olomouc

PARDUBICKÝ KRAJ ARMAT spol. s r.o., Řetová

PLZEŇSKÝ KRAJ VK VACOVSKÝ GROUP s.r.o., Klatovy

PRAHA KRAJ Brilon CZ, Praha

STŘEDOČESKÝ KRAJ Almeco, s.r.o., Úvaly

ÚSTECKÝ KRAJ CNC Chomutov s.r.o., Jirkov

VYSOČINA KRAJ KABELOVÉ BUBNY A BEDNY, s.r.o., Velké Meziříčí

ZLÍNSKÝ KRAJ LIPOELASTIC a.s., Valašské Meziříčí

Celkovým vítězem 8. ročníku byla společnost CNC Chomutov s.r.o

Žebříček Štiky českého byznysu založila společnost Coface Czech počátkem roku 2005 s cílem identifikovat české podniky rostoucí s dobrými výsledky hospodaření a dobrou úrovní likvidity a finanční stability. Žebříček si klade za cíl nabídnout podnikatelské veřejnosti hodnověrný nástroj k posouzení střednědobé dynamiky a stability českých firem na celostátní i krajské úrovni.

Martin Wichterle spolu s vítězi Štik českého byznysu a hosty Helas New Encounters Club

Komorní klubové setkání se uskutečnilo v Hotelu Grand Majestic Praha v Truhlářské ulici. Hotel je nejenom partnerem projektu Štiky českého byznysu, ale jeho generální ředitel, pan Petr Lžíčar, je zároveň i porotcem Štik českého byznysu.

Odpověď na to , proč se do projektů Petr Lžíčar zapojil, je jednoznačná: „Je radost sledovat jednotlivé úspěchy a do konce dotažené projekty. Navíc projekt dává velkou příležitost spojovat odborníky z různých profesí, sdělovat si názory a získávat zkušenosti. Život je příliš krátký na to dělat kompromisy"

Zasedání poroty ŠTIKY ČESKÉHO BYZNYSU

Hotel Grand Majestic Plaza je vlajkovou lodí s kapacitou téměř 200 pokojů, 7 konferenčních sálů a celkové kapacitě 270 lidí. Patří společnosti Le-Ivestment, která v současné době provozuje 5 hotelů s celkovou kapacitou zhruba 550 pokojů.

Na závěr Helena Kohoutová dodala: „Je dobré vidět, že se úspěšní lidé mají zájem stále více sdružovat, vyměňovat si zkušenosti, kontakty a navazovat nová přátelství. Těší mne, když se lidé vzájemně podporují a jsem ráda, že se potkávají v našem prostředí. Spojení s projektem Štiky českého byznysu nám přineslo novou motivaci, inspiraci a celkové posílení".

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3