INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
logoOd ledna vstupují v platnost některá ustanovení, vyplývající z novely zákona o hospodaření energií ( 406/2000 Sb.) a nové vyhlášky o energetické náročnosti budov. Česká rada pro šetrné budovy seznámí veřejnost se změnami a novými povinnostmi prostřednictvím série seminářů pořádaných ve všech krajích České republiky. První semináře se rozjedou již koncem ledna. Zájemci se mohou registrovat na www.czgbc.org/seminare.

Novela zákona v první řadě zpřísňuje povinnost nechat k budově za definovaných podmínek vystavit Průkaz energetické náročnosti budov (PENB), který slouží jako doklad o splnění požadavků na energetickou úspornost a zároveň zpřísňuje minimální požadavky na energetickou náročnost budov.

„Novelizace zákona se dotkne mnoha subjektů, jako majitelů budov včetně státní správy, projektantů, ale též realitních kanceláří, které budou muset ve své inzerci uvádět třídu a energetickou náročnost nabízených nemovitostí. Tito všichni mají povinnost se s novelou seznámit. V tom bychom jim rádi pomohli," vysvětlil Petr Vogel, předseda představenstva CZGBC a jeden ze členů expertního týmu, který se podílel na zpracování novely zákona 406/2000 Sb. a návazné vyhlášky o energetické náročnosti budov.

„V průběhu přibližně tříhodinového školení se účastníci dozvědí o všech změnách a nových povinnostech, které nesmí zanedbat. Prostor bude samozřejmě věnován i diskuzi k této problematice," dodal Petr Vogel.

Semináře povedou kvalifikovaní odborníci, kteří se na tvorbě novely přímo podíleli. Pro zajištění co největšího komfortu účastníků se přednášky konají ve všech krajích ČR. Přihlašování a více informací na www.czgbc.org/seminare.

Účastníci semináře mohou využít informací k přípravě svých rozhodnutí. Faktická platnost zákona se totiž odsouvá až na duben 2013. V této době také začnou platit požadavky na energetickou náročnost novostaveb a větších renovací na tzv. nákladově-optimální úrovni. Ta zajistí po ekonomickou dobu životnosti budovy nejpříznivější poměr investičních nákladů a uspořených prostředků na energie.

Česká rada pro šetrné budovy je neziskovou organizací, která podněcuje trh k přeměně způsobů, jakými jsou budovy a urbanistické celky navrhovány, vystavěny, renovovány, provozovány a demolovány, aby takto vytvořila zdravé, prosperující, environmentálně i společensky ohleduplně vystavěné prostředí, které zvyšuje kvalitu života. Radu dnes tvoří přes 100 firem z celého spektra stavebnictví.

Více informací:

Jaroslav Pašmik ředitel pro komunikaci a rozvoj projektů Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. +420 774 457 909

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3