INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Přes 80 zemí celého světa si i letos bude v rámci "Listopadu - Měsíce kvality" připomínat význam kvality, jako klíčového prvku konkurenceschopnosti, udržitelného rozvoje i spokojeného života občanů. Již pošestnácté se k nim připojí i Česká republika. Více než dvě desítky odborných akcí, seminářů, konferencí a setkání vyvrcholí Slavnostním večerem na Pražském hradě, kde budou předána nejvýznamnější ocenění firem – Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za Společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj.

Význam, který má kvalita v našich životech, si mnohdy neuvědomujeme. Přitom nás silně ovlivňuje nejen při nákupu a využívání zboží a služeb, ale i v dlouhé řadě dalších oblastí.  Aktivity, které jsou v rámci Národní politiky kvality (NPK) v listopadu organizovány, jsou příležitostí, jak si význam kvality připomenout.

"V rámci oslav "Měsíce kvality" bychom chtěli ukázat, jak široká škála témat je v Národní politice kvality sdružena. Nejde jen o kvalitu a bezpečnost zboží a služeb, ale i o zvyšování kvality ve školství, zdravotnictví, veřejné správě, armádě či policii. Pomáháme firmám zavádět moderní metody řízení, zlepšovat konkurenceschopnost a v neposlední řadě i podnikat společensky odpovědně: tedy tak, aby firma nezatěžovala životní prostředí a byla dobrým zaměstnavatelem a partnerem společenského života", vysvětluje Robert Szurman, státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu a předseda Rady kvality ČR.

Akce organizované Národní politikou kvality přináší do České republiky nejmodernější metody a znalosti z celého světa. Ať již jde o moderní metody managementu, nebo o ochranu spotřebitelů před stále vzrůstajícím počtem nebezpečných a nekvalitních výrobků na trhu, odborníci desítek organizací sdružených v NPK přináší řešení založená na analýze nejlepší světové praxe. "Listopad – Měsíc kvality" je příležitostí, jak tato řešení představit odborné i laické veřejnosti.

Hlavní akce Listopadu - Měsíce kvality v ČR:

8. 11. 2016 Mezinárodní konference „Kvalitou pro výsledky“
Národní dům na Vinohradech, Praha

Odborná konference, která mimo jiné, přinese první zkušenosti s novou revizí norem ISO 9001 a ISO 14001, ale i návody, jak motivovat zaměstnance, zlepšovat přístup organizace i zvyšovat celkovou výkonost.

8. 11. 2016 Galavečer s Českou kvalitou

Národní dům na Vinohradech, Praha

Předávání ocenění kvalitním výrobkům a službám v Programu Česká kvalita za účasti předsedy Senátu PČR Milana Štěcha, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a dalších VIP hostů.

22. 11. 2016 Winners konference
Hotel Kampa, Praha

Setkání a předávání zkušeností nejen vítězů Národních cen kvality ČR

22. 11. 2016 Předávání Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj a dalších ocenění

Tisková konference – představení vítězů, Hotel Adria, Praha od 11:00 hod

Slavnostní večer - Španělský sál Pražského hradu

Předávání nejvýznamnějšího ocenění firem udělovaného v 80 státech světa. Za účasti prezidenta republiky Miloše Zemana, předsedy Senátu PČR Milana Štěcha, předsedy vlády Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a řady dalších představitelů parlamentu a vlády.

Více informací na : www.npj.cz

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3