INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

lis topadMezi jedno z mnoha poslání České společnosti pro jakost je oceňovat jednotlivce i organizace, které kvalitou žijí, kvalitu šíří, aktivně se zasazují o její implementaci. ČSJ záleží nejen na organizacích, ať už jde o ty z komerční, nebo veřejné sféry, ale věnuje pozornost i jednotlivcům. Způsobů, jak kvalitu nechat celospolečensky rezonovat, je mnoho. Velmi prestižními jsou bezpochyby soutěže, které ČSJ organizuje a vyhlašuje.

Během slavnostního večera 11. listopadu, který se konal v rámci Mezinárodní konference Make Quality Great Again! bylo odhaleno, kdo představuje letošní „tváře“ kvality. 

Kdo tedy získal ocenění Ambasador kvality České republiky, Manažer kvality roku, CSR Guru nebo Quality Innovation Award, komu patří Cena Františka Egermayera, Cena Anežky Žaludové či Cena za návrat do života, a také kdo obhájil a získal značku Czech Made?

Ambasador kvality České republiky

Cena je určena pro organizace, které nadstandardně dbají o zajištění kvality svých produktů a služeb, které se chovají odpovědně a aktivně napomáhají šíření a propagaci kvalit. Vítězem ceny v podnikatelském sektoru a Ambasadorem kvality České republiky se stala společnost Albert Česká republika, s.r.o., ze skupiny AHOLD. Albert provozuje v České republice síť více než 300 supermarketů a hypermarketů. Albert je držitel řady ocenění zaměřených na kvalitu a společenskou odpovědnost. Již třikrát získal například Národní cenu kvality ČR a jako první tuzemská firma se v roce 2016 dostala do finále Evropské ceny za kvalitu. Hodnotitelé ocenili zejména široké aktivity společnosti Albert v oblasti osvěty zaměřené na bezpečné a kvalitní stravování.
V letošním roce byla nově vyhlášena cena i pro veřejný sektor. Zájem organizací z veřejného sektoru byl mimořádný. Vítězem a Ambasadorem kvality České republiky ve veřejném sektoru se stal Úřad městské části Praha 10, druhé místo získalo město Hranice a na třetím místě se umístil Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s.

CSR Guru

Cena je udělována fyzickým osobám za konkrétní přínos pro podporu šíření myšlenek a principů společenské odpovědnosti a cílů udržitelného rozvoje. Cenu obdržela Lucie Mádlová, zakladatelka a výkonný ředitelka Asociace společenské odpovědnosti. Stojí v čele největší CSR platformy u nás, která se stará, ovlivňuje a vytváří CSR politiku a agendu udržitelného rozvoje v Česku. Je také držitelkou čestného titulu Vyslankyně dobré vůle, který jí udělil ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Cena Anežky Žaludové

Prestižní čestné ocenění je určené osobnostem, jež se mimořádným způsobem zasloužily o rozvoj péče o kvalitu v naší zemi. Cenu získal Pavel Mikoška, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, ředitel kvality ve společnosti Albert Česká republika, s.r.o., Pavel Mikoška je iniciátorem soutěže a spoluautorem metodiky soutěže Diamantová liga kvality – soutěže pro maloobchodní i velkoobchodní prodejny. Soutěž DLK je zařazena jako jedna ze značek kvality v rámci programu „Česká kvalita“. Pavel Mikoška je také iniciátorem projektu věnujícího se dvojí kvalitě potravin v ČR. Zásadním způsobem se zasadil o zavedení Modelu excelence EFQM ve společnosti Albert, což vedlo k vítězství v Národní ceně kvality České republiky.

Manažer kvality roku

Ocenění cílí na fyzické osoby, jehož cílem je ve spolupráci s Evropskou organizací pro kvalitu ocenit výsledky manažerů kvality a tyto výsledky veřejně prezentovat, a poskytnout tak příklad ostatním odborníkům na poli kvality. Za rok 2019 se manažerem kvality stal Miroslav Paclík, představitel vedení pro integrovaný systém řízení Úřadu průmyslového vlastnictví. Miroslav Paclík je držitelem mezinárodní akreditované certifikace Manažer kvality, Manažer ISMS a Auditor ISMS. Miroslav Paclík má aktivní podíl na zavedení integrovaného systému řízení Úřadu a jeho úspěšném rozvoji. Díky těmto zkušenostem se část týmu vedená M. Paclíkem zapojuje do provádění auditů kvality na mezinárodní úrovni v budapešťském ústředí Visegrádského patentového institutu.

Mezinárodní cena inovací

Cena je vyhlášena ve spolupráci s Evropskou organizaci pro kvalitu a je určena všem typům organizací. Organizace mají možnost porovnávat svoji inovaci z mezinárodního pohledu, kdy se hodnotí především inovativnost ve smyslu míry novosti a použitelnosti v praxi, její účinnost a orientace na zákazníka. Vítězem národního kola Mezinárodní ceny inovací v kategorii Inovace v sociálním a zdravotním sektoru je Moravskoslezský kraj s inovací Moravskoslezský kraj pro všechny – deinstitucionalizace sociálních služeb. Inovace v Moravskoslezském kraji přinesla prokazatelný a přímý dopad 1100 lidem se zdravotním postižením, kteří opustili velkokapacitní ústavy a nyní jsou umístěni ve více než 70 nových „rodinných“ komunitních centrech.
Vítězem národního kola Mezinárodní ceny inovací v kategorii Malých a střední podniků je společnost Europ Assistance s.r.o. s inovací
DRSA – Digital Roadside Assistance. Nová aplikace umožňuje zákazníkům v případě poruchy či nehody vozidla prostřednictvím webového rozhraní rychle zorganizovat pomoc bez nutnosti volat na asistenční linku.

Cena za návrat do života

Cena za návrat do života je udělována všem typům organizací, které významným způsobem přispívají k návratu duševně či tělesně postižených lidí do běžného pracovního a rodinného života. Cenu získal Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická za přístup zaměřený na jednotlivé klienty centra s důrazem na individualitu každého člověka, na dodržování jeho nezadatelných práv a hájení jeho zájmů a na podpoře samostatnosti.

Czech Made

Značka ověřených a kvalitních výrobků a služeb je mezi laickou i odbornou veřejností dobře známá. Značku Czech Made pro další dvouleté období získaly tyto společnosti:  

  • 1. VOX a.s. za službu Vzdělávání dospělých 
  • Mirel Vratimov a.s. pro výrobek Potravinová fólie Fresh’n’Roll, která je vůbec první PVC potravinová fólie vyráběná v České republice
  • Švamberk.com, SE, získala značku za službu Projektové financování výstavby a regenerací bytových domů, tvorba projektů pro dotace, komplexní finanční poradenství
  • Proměny bydlení s.r.o. obdržela značku za službu Správa nemovitostí

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3