INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ko za nos 1Vláda ČR dne 8. října 2020 rozhodla o zavedení následných opatření proti epidemii šíření onemocnění Covid19, která mají ekonomický charakter.

Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR pečlivě sleduje kroky vlády vůči postiženým podnikům i odvětvím. Samozřejmostí je aktivní jednání s jednotlivými ministry vlády a premiérem.

KZPS ČR v účinné spolupráci zejména se SP ČR a AMSP se podařilo v minulém týdnu dne 9. října 2020 přesvědčit vládu k prodloužení Antiviru A do podoby Antivirus Plus, kdy zaměstnavatelům budou hrazeny mzdové náklady na zaměstnance, kteří se ocitli v karanténě či izolaci, pokud zaměstnavatel musel v důsledku vládních nařízení zavřít či významně omezit svůj provoz.

Stejně tak se podařilo např. pomoci dalším podnikatelům a přesvědčit ministerstvo financí k přijetí dalšího liberalizačního balíčku, který se týká zmírnění dopadů do restaurací, kulturních a sportovních zařízení, veletrhů, kongresů apod. Souvisejícím příkladem je tzv. Institut zpětného uplatnění daňové ztráty umožňující si zpětně snížit daňový základ.

Dne 16. října 2020 se uskutečnilo následné další jednání k pomoci podnikatelům a zaměstnavatelům za účasti místopředsedy vlády ČR Ing. K. Havlíčka a ministryně pro místní rozvoj Ing. K. Dostálové. Jednalo se všech podobách Antivirusu A+B+C, připravovaném Kurzarbeitu, stávajících podporách COVID i o jeho nově navrhovaných podobách.

Rádi bychom touto cestou poděkovali za všechny tyto možnosti se účastnit a prosazovat zájmy našich členů a též za již projednávané a zejména schválené podpory a děkujeme za aktivní a rychlý průběh jednání místopředsedou vlády Ing. K. Havlíčkem a jeh týmu.

„V současné době bychom rádi akcentovali jeden program podpory, který by mohl zatím skončit již k 31. října 2020 a tím je ANTIVIRUS B, který je určen pro firmy k řešení nepřímých hospodářských dopadů pandemie, zejména omezení poptávky či výpadek vstupních dodávek.

„Pro naše firmy se jedná o klíčový program pomoci, bez kterého je vážně ohroženo jejich fungování, hrozí nevratné ukončení činnosti a způsobí raketový nárůst nezaměstnanosti v regionech. A domněnka, že tyto nezaměstnané absorbují jiné, převážně velké firmy, je ve většině případů lichá, neb se jedná o jiné profese a v jiných regionech na což dosáhne pouze zlomek propuštěných“, říká prezident KZPS ČR Jan Wiesner a dodává: „Žádáme proto naši vládu o urychlené projednání, a hlavně prodloužení ANTIVIRU B do doby, než bude spuštěn navazující Kurzarbeit.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3