INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

firefox LjIdWqepvdZahraniční kancelář CzechTrade Moskva informuje o nové možnosti zřizování elektronických víz do Ruské Federace. Podle schválených pravidel se bude elektronické vízum vyřizovat na speciálním webu Ministerstva zahraničních věcí Ruské Federace nebo za pomoci mobilní aplikace, které spustí 1. 1. 2021.

Takto získat vstupní víza do Ruské Federace bude možné za účelem turistiky, ale i obchodní cesty a soukromé návštěvy. „Ruský premiér Michail Mišustin již dříve schválil seznam zemí, jejichž občané si budou moci o elektronická vstupní víza požádat a českým exportérům pomůže, že na něj byla zařazena i Česká republika,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Ruský premiér schválil pravidla k vyřízení elektronických vstupních víz, která jsou příznivá i pro Českou republiku. K zajištění nebudou zapotřebí žádná pozvání nebo potvrzení ubytování z hotelu a ani účel návštěvy není nijak omezený. O vízum bude možné zažádat od 1. 1. 2021 vyplněním dotazníku, kde je nutné nahrát do systému fotografii, kopii cestovního pasu a zaplatit poplatek necelých 900 korun (40 USD). Takto zadaná žádost o vízum bude zpracována do 4 dnů s platností 60 dní. Po území Ruské Federace se dotyčná osoba bude moci pohybovat maximálně po dobu 16 dnů od překročení státní hranice.

Spolu s pravidly vyřízení byl schválen i seznam uznaných zemí a hraničních přechodů, přes které lze s tímto vízem do země vstoupit.

Seznam zemí, jejichž občané si mohou vyřídit elektronické vízum pro vstup do Ruské Federace: http://static.government.ru/media/files/c0ZDX0WaURdyvOidgFYSU5oDg61UC7QB.pdf
Seznam hraničních přechodů, kde bude možné uplatnit elektronické vízum: http://static.government.ru/media/files/XqUSd8ZtLQ7NzfqzAEk2zLLARYSq1h97.pdf

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O agentuře CzechTrade
CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již více než 20 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 58 zemích na pěti kontinentech.
www.czechtrade.cz 

(tz)

Ilustrace Pixabay.com

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3