INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Autoři projektu podpory podnikatelů Bob Kartous a Pavel PrikrylStát nestíhá, přední podnikatelé vzali pomoc svým kolegům do vlastních rukou. Přední tuzemští podnikatelé, manažeři a další experti spojili své síly a rozhodli se zdarma společně pomáhat s oživením byznysu malých a středních podniků zejména z Prahy v rámci nově vzniklé platformy s názvem DoToho!.

 

Na sníku autoři projektu podpory podnikatelů Bob Kartous a Pavel Prikryl

Ta zahajuje nezištnou podporu nejen firmám ovlivněným pandemií koronaviru již tento týden. Hlásit se do ní mohou podniky s obratem od 3 do 300 milionů korun.

Program vznikl z iniciativy pražského byznysového centra Opero, za nímž stojí bývalý manažer poradenských firem a investor Pavel Přikryl s jedním z nejúspěšnějších tuzemských podnikatelů Pavlem Bouškou (VAFO) a Pražského inovačního institutu v čele s Bobem Kartousem. Zdarma je program díky podpoře hl. města Prahy, projektu Prague Smart Accelerator hrazeného z fondů EU a vybraných firem jako Google, Pražská energetika, T-Mobile či Pražská plynárenská. Nad programem, který se stane součástí pražské inovační strategie převzal záštitu pražský primátor Zdeněk Hřib. Reaguje tak jednak na potřebu podpořit podnikatele na území HMP v období covidové krize, ale také na nutnost tuto krizi využít pro posilování kvalitativních změn ve fungování podniků.

„Podnikatelé nejsou spokojeni s tím, jakou pomoc jim vláda během pandemie nabízí. Proto se rozhodli zapojit se aktivně a pomoc těm, kteří chtějí krize využít jako příležitosti a chtějí na své firmě naopak teď zapracovat. Projekt je založen na poradenských službách profesionálů a vychází ze základních postupů, které se běžně používají při rozvoji startupů. My ale navíc zapojujeme experty z více oborů, rozsah předávaných informací rozšiřujeme a přizpůsobujeme i jejich formu tak, aby byla co nejlépe využitelná pro běžné typy podnikání a současnou situaci,“ říká Pavel Přikryl z Opera.

“Mnoho podnikatelů v Praze se téměř ze dne na den stalo jednou z nejpostiženějších skupin, na kterých se pandemie COVIDU fatálně podepsala. Když jdu pěšky centrem města, nabízí se mi smutný pohled na zavřená místa bez zákazníků. Podstatný vliv měl výpadek příjmů ale i na sektor stavebnictví. Věřím, že nezištná odborná pomoc podnikatelům v rámci iniciativy DoToho! jim pomůže se vypořádat se se situací a opět nastartovat jejich podnikání,” uvádí Zdeněk Hřib primátor hl. m. Prahy.

Firmy, které se programu DoToho! přihlásí, získají na dva měsíce zdarma k dispozici mentora, kteří jim pomohou hledat konkrétní byznysové cíle nebo nové podnikatelské směry. Poté, co od nich získají doporučení ke svému rozvoji, budou mít firmy přístup k desítkám zapojených expertů, které budou moci oslovit s již konkrétními žádostmi o vybrané konzultace.

„Vytváříme širokou platformu, která propojí velké množství expertů s konkrétními podniky a pomůže jim inovovat jejich obchodní modely, chceme pomoci s tím, aby firmy ze současné situace vyšly silnější,“ dodává Bob Kartous z Pražského inovačního institutu.

Na seznamu mentorů je už teď například majitel firem Albi a Antonínovo pekařství Antonín Kokeš, Michal Nýdrle (Kindred Group), Karel Obluk, Ivana Goosen (Kunsthalle), David Pirner (Grant Thornton), Tomáš Hladký (T-Mobile), Juraj Atlas (Liftago), Petr Šmíd (Google), Martin Holečko (Future port Prague, Etnetera Group), Vít Horký (Brand Embassy), Martin Pacovský (Pražská plynárenská), Pavlína Louženská (#Holkyzmarketingu, Google), Libor Mertl (ComAp).

„U každého podnikání platí, že je třeba neustále sbírat novou inspiraci, zkušenosti a znalosti. V současné situaci to platí dvojnásob. Celý život se učím, od zkušenějších, od kolegů, konkurence i od specialistů. Díky tomu mohu své firmy posouvat dál a zároveň předávat zkušenosti i dalším,“ říká Antonín Kokeš.

Kromě konzultací budou v nabídce platformy také odborné semináře a přednášky s tématy jako nastavení obchodních procesů, řízení lidí, zahraniční expanze, digitální marketing, brand management či online prodej. „Na základě jednotlivých příspěvku mentorů a expertů bude postupně tvořena online knihovna, plná inspirace a praktických zkušeností od úspěšných podnikatelů,“ říká Eliška Pírková, manažerka projektu.

Program je určen zejména majitelům nebo manažerům firem s obratem od 3 do 300 milionů korun nebo alespoň třemi zaměstnanci. Ambasadory projektu jsou kromě Pavla Boušky i spoluzakladatel Liftaga Ondřej Krátký, zakladatel Česko.Digital Jakub Nešetřil, zakladatelka vzdělávací organizace Czechitas Dita Formánková (Přikrylová), ekonom Tomáš Sedláček nebo viceprezident Svazu průmyslu a obchodu Radek Špicar. Projekt podporují kromě Googlu, Pražské energetiky, T-Mobile a Pražské plynárenské ještě Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Hospodářská komora hl. města Prahy, Svaz průmyslu a dopravy ČR a další partneři.

Do programu, který je přístupný na webu https://dotoho.pro/ se již nyní mohou hlásit jak účastníci, tak i další mentoři či experti.

Program bude trvat minimálně do konce července 2021.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3