INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

winter_vs

V sobotu 10.prosince 2011 se v sále hostince „Na staré sokolovně" v Praze 4-Podolí konala 15.valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS), největšího a nejstaršího celostátního nepolitického občanského sdružení, které již 14 let aktivně pomáhá Vietnamcům žijícím u nás v integraci do naší společnosti a prohlubuje přátelství i hospodářskou spolupráci ČR s VSR. Individuální členové a zástupci kolektivních členů ČVS z celé naší vlasti srdečně přivítali prvního tajemníka velvyslanectví VSR v ČR JUDr. Dinh Van Hiena a místopředsedu Svazu Vietnamců v ČR Mgr. Tran Quang Hunga. Oba ve svých pozdravných projevech vysoce ocenili aktivity a pomoc ČVS a poděkovali zejména za veřejnou ochranu převážné většiny slušných Vietnamců od předsedy ČVS Marcela Wintera, která mnohokrát byla jedinou veřejnou obranou reakcí na nepravdivá i nepodložená celoplošná obvinění Vietnamců u nás.

Ve zprávě o činnosti ČVS za uplynulý rok zdůraznil Marcel Winter nutnost další aktivní spolupráce se Svazem Vietnamců v ČR i s partnerem ve Vietnamu Společností Vietnamsko-českého přátelství. Poděkoval zejména přítomným členům z Ostravy, Olomouce, Přerova, Moravské Třebové, Kutné Hory, Českých Budějovic, Karlových Varů i z Liberce, kteří aktivně posílají předsednictvu ČVS upozornění na některé regionální xenofobní projevy zaměřené proti Vietnamcům, ale také na individuální úspěchy Vietnamců v daném regionu. „ ČVS dostává ročně mnoho žádostí o pomoc nebo radu z celé České republiky, často pramenící z nedostatečné, nebo nepravdivé informovanosti o zde žijící vietnamské komunitě. Ihned je řešíme ve spolupráci s našim partnerem Svazem Vietnamců v ČR. Dostáváme ale také výhružné emaily a jsme za svoji pomoc Vietnamcům i vulgárně uráženi na některých internetových serverech. „ řekl Marcel Winter.

Upozornil také, že již loni 7. ledna odeslal emailem veřejnou výzvu Policii ČR a firmě ČEZ, aby ČEZ zakoupily z desetimiliardových zisků do každého kraje jedno dodávkové auto s měřící technikou, která rychle zjistí pěstírny marihuany. Za tři měsíce by u nás nebyla žádná. Tato výzva byla odeslána ministerstvu vnitra ČR, Policejnímu prezídiu, Cizinecké policii a ČEZ. Dodnes bez jakékoliv odezvy. Účastníci 15.valné hromady ČVS pak vyslechli zprávu o hospodaření, kterou přednesl účetní ČVS Ing.Zdeněk Kruliš,CSc. a následně předseda revizní komise ČVS Ing.Jaroslav Vítek seznámil přítomné s revizní zprávou. Obě zprávy byli členy ČVS schválené.

Vždy jednou za dva roky je valná hromada ČVS volební. Ve veřejné volbě všichni přítomní členové ČVS zvolili 11členné předsednictvo a 3člennou revizní komisi. Všemi přítomnými byl za předsedu ČVS na nadcházející dva roky (2012 a 2013 ) opět zvolen Marcel Winter, který poděkoval za tak velké a jednotné projevení důvěry, jenž mu dalo velmi silný mandát pro další práci a celostátní pomoc Vietnamcům u nás. Účastnící 15.valné hromady ČVS pak ve stoje velkým potleskem staronovému předsedovi poděkovali. Výkonným místopředsedou ČVS je Phan Kien Cuong, místopředsedou Doc. Ing.Jaroslav Macháček,CSc. a předsedou revizní komise Ing. Jaroslav Vítek. V diskuzi vystoupil i soudní tlumočník Ing. Nguyen Kim Phung, který zdůraznil, jak je pro Vietnamce žijící zde cenné, když se jich zastanou Češi, což většinou jsou členové ČVS. Další členka ČVS, překladatelka a tlumočnice Mgr.Duong Thi Chau Lan, vyřídila pozdrav od svého tatínka žijícího v Hanoji, čestného člena ČVS, největšího překladatele české literatury a poezie ve Vietnamu, pana Duong Tat Tu a všem přítomným rozdala jako vánoční dárek první výtisk sbírky básní zakladatele Vietnamu Hočimina „Deník z vězení". Tato kniha do češtiny přeložených básní Hočimina byla prvně u nás vydána díky finanční pomoci Svazu Vietnamců v ČR.

„ Jsem rád, že na valnou hromadu přijeli naši členové z celé naší republiky, neboť to je důkaz, že jsme skutečně občanské sdružení s celostátní působností. Přítomných 11 žen v sále v době těsně před vánočními svátky je obdivuhodné a velmi si aktivit našich členek všichni vážíme, což dokazuje fakt, že v předsednictvu ČVS jsou dvě ženy Mgr. Věra Tahalová a Anna Mašková. S tak silným mandátem, který jsem dnes dostal při mé volbě od všech přítomných individuálních i kolektivních členů ČVS budu s tradiční podporou Svazu Vietnamců v ČR ještě více chránit všechny slušné Vietnamce a jejich rodiny s dětmi zde žijícími, před xenofobními urážkami i odhalovat nepravdivá a žádnými fakty nepodložená paušalizující celoplošná obvinění Vietnamců u nás. Ještě s větším úsilím budeme všichni bojovat za jejich práva a snažit se, aby ti slušní a pracovití Vietnamci, co mají čistý trestní rejstřík, byli konečně uznáni za národnostní menšinu a jejich děti, které se u nás narodí i následně studují často s vynikajícím prospěchem české školy, měly možnost získat dvojí občanství," řekl na závěr 15.valné hromady předseda ČVS Marcel Winter, který je mnohdy nazýván u nás i ve Vietnamu „ tátou Vietnamců v ČR".

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3