INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
AJŠA Asociace jazykových škol a agentur ČR prošla úspěšně certifikací. Tato ověřuje kvalitativní zásady, které jsou sepsány v Normě AJŠA pro kvalitní jazykové vzdělávání. Certifikaci v průběhu března realizovala renomovaná nadnárodní certifikační společnost Bureau Veritas. AJŠA společně s Bureau Veritas normu vyvíjely téměř rok.

AJŠA používá externí certifikaci, která zaručuje kvalitu, objektivitu a důvěryhodnost, a která tak je potvrzena a kontrolována externí autoritou. Asociace tímto jasně dává najevo své směřování – po zavedení Kodexu kvality zavádí vyšší kvalitativní měřítka pro členské školy. Celý certifikační proces je pro řádné členy plně hrazen z prostředků asociace.

Na 15. výjezdním zasedání v Mostě bylo dalším nosným tématem také řešení situace ohledně výběrových řízení zaměřených jen na cenu. AJŠA společně s druhou asociací jazykových škol ACERT deklarovala společný zájem o změnu současného neudržitelného stavu, kdy se státní zakázky vypisují s jediným výběrovým kriteriem a tím je cena.

Na programu jednání bylo dále řešení interních záležitostí asociace, např. pomaturitní studium, jazykové zkoušky místo maturity, spolupráce s ACERT, společné nákupy pro asociaci, apod. Následný workshop byl zaměřen na nábor lektorů a práci s nimi.

AJŠA je největší profesní sdružení jazykových škol v České republice. V současnosti sdružuje 39 řádných členů a 4 partnery. V červnu oslaví 7. výročí svého vzniku.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3