Valná hromada Svazu se konala v roce, který je pro chemii a chemický průmysl zvláště významný, tento rok byl vyhlášen organizací OSN a Unesco Mezinárodním rokem chemie. Pro chemický průmysl je to skvělá příležitost ukázat široké veřejnosti, čím chemie a chemický průmysl přispívá ke všeobecné prosperitě a udržitelnému rozvoji. Je to opravu tak, bez chemie si dnešní život už nelze představit.

Letos organizuje SCHP ČR několik významných akcí: Především společnou konferenci o konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR – spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR v květnu t.r. Následuje konference v centru jednoho z nejvýznamnějších chemických regionů, v Pardubicích. Vrcholem pak bude mezinárodní seminář o budoucnosti a vyhlídkách evropské a české chemie a s tím spojený Galavečer s českou chemií, který se uskuteční 22. září t.r. v Praze.

Kromě toho letos, skoro symbolicky v souvislosti s Mezinárodním rokem chemie, Svaz zahájil významný projekt: Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR.

Valná hromada SCHP ČR schválila výsledky hospodaření loňského roku a odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2011. Chemický průmysl ČR se již úspěšně, zdá se, vyrovnal s důsledky ekonomické krize minulých let a očekává dobré výsledky i v roce letošním.

(tz)

• Velký úklid v e-shopech

Už dávno jsme si zvykli nakupovat nejen v kamenných obchodech, ale také na internetu. Obrat e-shopů neustále roste a v kritických obdobích, například během pandemie, překonával všechny rekordy. Kdo by ostatně neocenil téměř nekonečný výběr zboží, které vlastně ani nezná státní hranice ani prodejní dobu? Samozřejmě že e-commerce s sebou přináší i rizika pro obě strany, pro prodávající i zákazníky. Proto je překvapující, že teprve nyní zpřísnila naše legislativa pravidla obchodování. Už si ani v „anonymním“ cyber prostoru nebude moci každý dělat, co chce, a počítat s tím, že mu vše projde. Například používat e-shop jako bezplatnou půjčovnu nebo sám sobě psát pochvalné recenze a záměrně klamat spotřebitele. Není pochyb, že dodržování přísnějších regulí internetovému businessu jenom prospěje a podpoří jeho další růst.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Listopad 2022

Hlavní partner:

TOSlogo 172

Partneři plus:

oslavy 2022 razitko modre 2 copy

logo-grada3   ca2 logo-dtocz upv logo 56 dk logo 2

judr karabec ip mediace

Arbitrážní a mediační centrum WIPO: zkušenosti ze zahraničí 30. listopad 2022

V tomto vydání zakončíme seriál o IP mediacích a jejich využití při řešení sporů v oblasti ochrany duševního vlastnictví nahlédnutím do zahraničí. Konkrétně se zaměříme na zkušenosti a na mediační případy úspěšně vyřešené v Arbitrážním a mediačním centru Světové organizace duševního vlastnictví (WIPO) v Ženevě a v Singapuru.

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 cps vetsi 300AVLOGOM3