INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V úterý 8. března navštívila Českou republiku skupina představitelů Francouzské agrární komory vedená prezidentem Guy Vasseurem. Setkání se uskutečnilo s českým protějškem Janem Velebou, prezidentem Agrární komory ČR. Z jejich  více než dvouhodinového pracovního jednání vyplynulo 8 společných bodů, které jsou pro určitý posun v agrární politice EU velmi důležité.

Návrh Komuniké

Zástupci Agrární komory České republiky a Francouzské agrární komory se sešli v Praze dne 8. března 2011 a projednali budoucnost společné zemědělské politiky. Dohodli se na následujících závěrech:

●    Společná zemědělská politika vyžaduje ambiciózní rozpočet a rovněž rozpočet Evropské unie musí být silný.
●    Potřebujeme silný 1. Pilíř bez spolufinancování.
●    Je potřeba zjednodušit podmínky SZP.
●    Měla by být zřízena bezpečnostní síť proti kolísání cen a k zabránění jejich katastrofálním propadům. SZP zvláště potřebuje tržní regulaci, flexibilitu a pojištění proti klimatickým a sanitárním rizikům.
●    Musí pokračovat politika rozvoje venkova, a to při kompenzaci LFA a při uplatnění modernizace, opatření v oblasti konkurenceschopnosti a poskytování poradenství farmářům.
●    Farmáři přispívají k ochraně životního prostředí zejména prostřednictvím Nitrátové směrnice a  bojem proti erozi. Toto jejich úsilí by mělo být kompenzováno “zelenými platbami”.
●    Měly by být upřednostňovány produkty z Evropské unie a na produkty dovážené ze třetích zemí by měly být uplatněny stejné výrobní podmínky.
●    Budoucnost spočívá ve výzkumu, do kterého budou spadat i biotechnologie.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3