INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
logo_v_poz_bar_s_och8.10. 2011 od 10:00 do 20:00 hodin na Staroměstském náměstí v Praze

Mezinárodní den kuchařů jako svátek všech kuchařů, den gastronomie a solidarity slavili poprvé v roce 2005 v Jižní Africe. K jeho vzniku dala podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové Asociace, která sdružuje 93 členských států a přes 10 milionů členů, mimo jiné i Českou republiku. Tento den představuje možnost spojit příležitost k setkání a zábavě všem příznivcům gastronomie a široké veřejnosti s jeho hlavním posláním, kterým je zapojení členů Asociací a jejich partnerů do iniciativ sociální zodpovědnosti ve svých zemích, za masivní podpory partnerů, příznivců gastronomie a médií.

Výsledkem jsou charitativní akce ve spojení s jídlem a v tento den se většinou také zdůrazňuje problematika hladovění ve světě. Je to zároveň den, kdy vzdáváme hold rodinám kuchařů a kuchařům, kteří dělají čest své profesi. Na této akci - gastronomického a kulturně společenského zaměření - budou prodávány speciality partnerů Asociací, restaurací z Prahy i mimo Prahu. Výtěžek z akce bude jako vždy věnován na charitativní účely.

Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravuje za podpory magistrátu hlavního města Prahy a Městské části Praha 1, ve spolupráci s CzechTourism, Makro Cash&Carry ČR a dalšími partnery již jubilejní – 5. ročník oslav Mezinárodního dne kuchařů – International Chefs Day.

Záštitu nad akcí převzala paní Livia Klausová, manželka prezidenta ČR, Ing. Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1, Rostislav Vondruška, generální ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism, Mgr. Lukáš Kaucký, radní pro kulturu a cestovní ruch hl.m. Prahy a Miroslav Kubec, Kontinentální ředitel Světové asociace kuchařských spolků pro Centrální Evropu.

Mediální partner: Český rozhlas 2 - Praha

Přijďte slavit a bavte se s námi!

Kromě pestré nabídky kulinářských dobrot od gastronomických společností, restaurací a hotelů – podrobnou nabídku z připravované nabídky jídel jednotlivých restaurací najdete již teď na www.akc.cz – Mezinárodní den kuchařů – pro Vás připravujeme i zajímavý doprovodný program...

Moderátor dne Petr Martinák uvede na podium například Petra Bendeho, Slow Fingers, tradičně kapelu Strahov, K Band a Květovanku, Ametyst, Janu Štromskou a další umělce...

Upečte dort a přineste ho na Staroměstské náměstí !!!

Všichni se můžete opět přihlásit do soutěže pro cukráře a milovníky sladkého – profesionály i amatéry bez rozdílu věku „Ochutnejte Českou republiku"

(přihlášky na www.akc.cz) a odnést si pěknou cenu.

Profesionálové se utkají na podiu již podruhé v Mistrovství ČR ve filetování čerstvých lososů. Soutěž připravujeme ve spolupráci s velkoobchodní společností Makro Cash & Carry ČR.

Oslavy Dne českého výrobku jsou poprvé součástí Mezinárodní dne kuchařů – můžete je oslavit s námi na několika stáncích se speciální nabídkou.

Finále soutěže Food Cup – 5 restaurací se utká o vítězství v této soutěži projektu Czech Specials !

Přijďte v profesním oblečení! Budeme překonávat loňský rekord o nejvyšší počet osob v kuchařském.

Namalujte obrázek kuchaře !!! – soutěž pro všechny děti

každé dítě, které donese 8.10. mezi 10:00-14:00hod. do stánku ERA Poštovní spořitelny obrázek kuchaře, dostane dárek!

Putovní pohár Mezinárodního dne kuchařů předá na závěr oslav prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec vyhodnoceným účastníkům.

Podrobné informace a přihlášky na: www.akc.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3