INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Kdo z nás si nechce především pochutnat, když sedá k jídlu? Co jiného než chuť přece korunuje každou potravinu – i tu českou! Ale jak v té šílené a neustále proměnlivé nabídce na trhu rozpoznat, co skutečně chutná, ještě dřív než výrobek koupíme? Jedno řešení tu je, i když ve dvou provedeních – značky Česká chuťovka a Dětská chuťovka. Nebo snad znáte nějakou jinou, jež by vám garantovala skvělou chuť, kterou za vás už otestovali gurmeti a znalci?

Po pěti úspěšných ročnících se budou letos výrobci kvalitních, a hlavně chutných českých potravin znovu ucházet o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2014. Odborným garantem soutěže je tradičně Výzkumný ústav potravinářský Pra-

ha, v. v. i., v jehož sídle projdou počátkem října přihlášené dobroty anonymním senzorickým hodnocením. Složení hodnotitelské komise, i zcela průhledný způsob výběru oceněných, vylučuje jakoukoliv manipulaci s výsledky či jejich ovlivňování jinými zájmy.

 Jak vyplývá už ze samotného loga, o značku Česká chuťovka se mohou ucházet pouze výrobky českých výrobců vyrobené v České republice.

Jak se přihlásit

Spojením vynikající chuti a domácího původu potravin je tak značka Česká chuťovka zcela nezaměnitelná s jinými oceněními, která jsou v ČR udělována. Přihlášku i pravidla soutěže, jakož i seznam historicky všech úspěšných výrobců a oceněných potravin, lze nalézt na www.ceskachutovka.cz. Českou chuťovku je možné také sledovat na face­booku, kde jsou uveřejňovány aktuální informace a novinky od držitelů ocenění.

Oproti loňskému jubilejnímu 5. ročníku soutěže, kdy do České i do Dětské chuťovky přihlásilo rekordních 63 výrobců svých 207 výrobků, se tentokrát očekává zájem ještě o něco větší.

Pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR

Letošní 6. ročník soutěže se opět koná pod záštitou Milana Štěcha, předsedy Senátu Parlamentu České republiky. Předávání ocenění se tak uskuteční 22. října znovu v nezapomenutelné atmosféře Rytířského sálu Valdštejnského paláce, sídle Senátu.

 Přítomní novináři tam i letos na základě vlastní ochutnávky předají třem z oceněných plaketu Cena novinářů – Česká chuťovka 2014 a po loňském historicky prvním titulu Rytíř české chuti, uděleném židlochovickému mistru uzenářskému Františku Janíčkovi, se necháme překvapit, kdo další rozmnoží tento mladý ryze český „rytířský řád“, jenž kolem sebe nešíří žádný restituční strach, nýbrž skvělé chuťové zážitky. 

Generálním partnerem České chuťovky je již tradičně skupina COOP a také obchodní řetězec SPAR ČOS, a letos se k nim přiřadila i skupina Ahold.

 Přibyli i další vážení partneři, jimž není podpora chutných českých potravin lhostejná. Spořitelní družstvo Artesa, které podnikatelům a firmám poskytuje úvěry s individuálními podmínkami formou provozního a investičního financování, připravilo pro účastníky soutěže zvýhodněnou nabídku úvěrů – podrobnější informace lze nalézt na adrese: www.artesa.cz/o-nas/profil/pomahame/ceska-chutovka/.

 Novým partnerem je také špičkový hotel v centru Prahy – známý Hotel Jalta (www.hoteljalta.com). Ani toto spojení není vůbec náhodné, vždyť kvalitní a chutné potraviny a špičková gastronomie patří neodlučitelně k sobě. A protože kulinářští mistři Hotelu Jalta si zakládají také na moderních českých specialitách, zrodilo se i toto nové partnerství, při němž se snoubí vynikající gastronomie s vynikajícími českými potravinami.

Dětská chuťovka se zaměří na pozornost mladé generace o potravinářský průmysl

Už počtvrté bude letos dětská porota složená z členů Dětské tiskové agentury, žáků ZŠ Londýnská a studentů SPŠ potravinářských technologií v Podskalské, za jejíž významné podpory se také soutěž koná, udělovat značku Dětská chuťovka, která nemá u nás obdoby. Jen výrobky označené touto značkou jsou sen­zoricky hodnoceny skutečně dětmi a odrážejí tak věrně jejich chuťové preference, což je nesmírně důležité nejen pro spotřebitele, ale i pro samotné výrobce.

 Kromě toho chtějí pořadatelé letos zdůraznit i další důležitý aspekt Dětské chuťovky – jako nástroje pro zvýšení pozornosti mladé generace o potravinářský průmysl

 Zájem dětí o některé potravinářské obory totiž setrvale klesá a reálně tak hrozí, že v budoucnu budou chybět například kvalifikovaní řezníci a další potravináři, což se může následně negativně projevit i na kvalitě českých potravin. 

Mediálním partnerem celé soutěže je vydavatelství AGRAL s tituly Potravinářská revue, Potravinářský zpravodaj a Řeznicko/uzenářské noviny, vydavatelství RIX s tituly Prosperita, Madam Business a Fresh Time, a společnost Falcon Media Broadcast, partnerem Dětské chuťovky pak je tradičně i Dětská tisková agentura.  

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3