INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Martin Zacek UNIQAVčera byly v Praze vyhlášeny výsledky tradiční soutěže „Banka roku“. V osobní kategorii „Pojišťovák roku“ zvítězil opět generální ředitel finanční skupiny UNIQA Martin Žáček. Podařilo se mu to už pošesté. Ocenili ho ve svém hlasování kolegové-ředitelé pojišťoven působících na českém trhu.

Banka roku je jedno z nejprestižnějších českých ocenění retailových finančních produktů s dvacetiletou tradicí. Cílem je ocenit služby a produkty pojišťoven, které působí v České republice. Jeho součástí je i kategorie Pojišťovák roku, kde ředitelé pojišťoven působících na zdejším trhu volí mezi sebou toho, jehož působení považují v uplynulém roce za nejvýznamnější. Slavnostní galavečer k výsledkům se konal 18. listopadu v Obecním domě v Praze. 

Za rok 2021 byl vyhlášen jako Pojišťovák roku Martin Žáček, generální ředitel skupiny UNIQA. „Ocenění si nesmírně vážím. Moc děkuji všem kolegům za jejich hlas. České pojišťovnictví prošlo v letošním roce řadou velkých výzev, ať už se jednalo o covidovou situaci, tornádo na jižní Moravě či nečekané legislativní změny, se kterými se ale velmi dobře vypořádalo, a já jsem velmi rád, že jsem mohl být při tom. Myslím, že celý pojistný sektor vychází z roku 2021 silnější.
I UNIQA má za sebou náročný rok a já mám za sebou bezesporu nejsložitějších 18 měsíců své profesní kariéry. Spojení se společnostmi AXA, díky kterému vznikla třetí největší pojišťovna regulovaná ČNB, probíhalo kvůli covidu z velké části na dálku. Moji kolegové odvedli skvělou práci a dovolte mi, abych toto letošní ocenění věnoval právě jim,“ komentoval své vítězství Martin Žáček.

„Díky Martinovu jedinečnému nasazení a jeho silným stránkám jsme vstoupili do nové éry nejen pro naši společnost, ale i pro celé pojišťovnictví v České republice. Martin vede UNIQA tak, aby byl zákazník skutečně v centru všeho dění, a to s cílem nastavit naše hodnoty k vytváření udržitelné hodnoty pro všechny zainteresované strany jak dnes, tak i do budoucna. Jsme velmi hrdí na to, že UNIQA má ve svých řadách lídry, jako je Martin, kteří ji směřují k úspěchu, a rádi bychom mu poblahopřáli k tomuto uznání,“ doplnil Robert Gauci, prezident dozorčí rady UNIQA v ČR a SR.

Letošním ročníkem soutěže se Martin Žáček stal Pojišťovákem roku celkově pošesté (má tituly i z let 2012, 2015, 2016 a 2017 a 2020). Titulem Poisťovák roka byl oceněn i na Slovensku v roce 2019.

Martin Žáček (56) zahájil svoji profesní dráhu jako vědecký pracovník. Do pojišťovnictví vstoupil v roce 1994, nejprve jako šéf oddělení controllingu, protože čísla byla a jsou jeho svět. Strávil celou svoji kariéru v tomto odvětví v jednom dresu: nejprve Česko-rakouské pojišťovny (1994-2001) a po jejím přejmenování UNIQA (od 2001). Martin Žáček zastával v průběhu let různé top manažerské pozice v představenstvu pojišťovny, mimo jiné jako CITO a CFO. Generálním ředitelem (CEO) se stal v české UNIQA v roce 2008. V roce 2014 byl jmenován do stejné funkce i pro sesterskou UNIQA na Slovensku. Od letošního ledna působí ve funkci generálního ředitele finanční skupiny UNIQA v ČR a SR, která vznikla fúzí se společnostmi bývalé AXA. UNIQA touto akvizicí obohatila své finanční služby o penze a investice. Martin Žáček je činný i v prezídiu České i Slovenské asociace pojišťoven a ve správní radě České a Slovenské kanceláře pojistitelů.
Martin Žáček je ženatý a má dvě dcery. Rovněž je hrdým dědečkem tří vnuček. Ve volném čase je vášnivým běžcem a triatlonistou. Mluví čtyřmi jazyky a zajímá se o historii a geografii.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3