INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

GE Tomas spurnyGE Money Bank – českou banku s milionem retailových a komerčních klientů – vede od 1. října Tomáš Spurný. Banka je druhým největším poskytovatelem spotřebitelských půjček v ČR a roste i v segmentu komerčního bankovnictví. V prvním pololetí letošního roku vykázala banka konsolidovaný čistý zisk 2,5 miliardy korun. Na post generálního ředitele přichází Tomáš Spurný z rumunské BCR. Ta patří do skupiny Erste, ve které působil poslední téměř 4 roky. Funkci přebírá od Seana Morrisseyho.

„Jsem rád, že se vracím do České republiky a mám možnost využít své zkušenosti z evropského bankovního trhu,“ říká Tomáš Spurný, nový generální ředitel GE Money Bank. „GE Money Bank je silnou, rostoucí bankou s významnou pozicí v oblasti spotřebitelských půjček i produktů pro malé a střední podniky. Chci společně s akcionáři úspěšně realizovat prodej banky investorům, kteří umožní její další růst, a přitom banku dál rozvíjet ve všech stávajících silných stránkách,“ vysvětluje svoje plány Tomáš Spurný.

Tomáš Spurný má zkušenosti z vedení bank střední a východní Evropy

V roce 1983 odešel do USA, kde vystudoval obor finance a účetnictví. Je držitelem bakalářského titulu z New York University a titulu MBA z Columbia School of Business. Svoji kariéru odstartoval ve společnosti McKinsey and Company a do GE Money Bank přináší více než 30leté zkušenosti z finančního sektoru.

Jako generální ředitel a finanční ředitel působil ve velkých bankách střední a východní Evropy, včetně CIB Bank v Maďarsku, ve společnostech PPF, Komerční banka, CCS v České republice a dále ve VÚB na Slovensku. Tomáš Spurný přichází do GE Money Bank ze skupiny Erste, kde více než 3 roky zastával pozici generálního ředitele největší rumunské banky BCR.

Tomáš Spurný je ženatý a má sedmiletého syna. Ve volném čase se věnuje čtení historických románů a sportování s rodinou.

GE Money Bank se daří

Tomáš Spurný přichází do banky, která patří mezi nejsilnější na českém trhu. V prvním pololetí letošního roku GE Money Bank zvýšila svůj konsolidovaný čistý zisk o 14 % na 2,5 miliardy korun. Od ledna do června meziročně vzrostl celkový počet nových půjček o 20 %. GE Money Bank se také zvýšil podíl klientů, kteří ji využívají jako svoji hlavní banku, o 5 % na 65 %. 

V letošním roce také představila řadu novinek. Jako první na trhu představila úvěr Expres Plus, což je první revolvingový úvěr se schválenou rezervou. Také nabídla klientům nový úvěr s odměnou až 500 Kč měsíčně a účet, který klientům vrací měsíčně 50 Kč. Bance se daří i ve firemním bankovnictví, kde počet poskytnutých úvěrů stoupl o 19 % a celkový objem portfolia nyní činí 48,8 miliardy Kč. 

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3