INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Foto Tomáš ProuzaHistoricky pátým prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) se od 1. října stane Tomáš Prouza. Naváže na činnost Marty Novákové, která na tuto funkci rezignovala poté, co byla koncem června jmenována ministryní průmyslu a obchodu. Od té doby ji dočasně zastupoval viceprezident SOCR ČR Michal Ševera.

„Gratuluji Tomáši Prouzovi ke zvolení. Vnímám jej jako silnou osobnost s ekonomickým vzděláním, se znalostí podnikatelského prostředí, ale také se zkušenostmi z působení ve státní správě. Oceňuji jeho proevropské hodnoty a snahu o podporu liberalizovaného fungování trhu. Věřím, že jako veřejně známá osobnost bude mít dostatečně silný hlas pro prosazování zájmů členů Svazu,“ uvedla Marta Nováková. 

SOCR ČR zastupuje přes 6 000 podnikatelů, kteří vytvářejí až půl milionu pracovních míst. Prezidenta či prezidentku volí na čtyřleté funkční období představenstvo, které je řídicím a statutárním orgánem Svazu a svým složením odráží strukturu jeho členské základny. SOCR ČR byl založen v roce 1990 a představuje druhý největší zaměstnavatelský svaz u nás. Je nezávislým a dobrovolným sdružením asociací, aliancí, družstev a firem podnikajících v malo- a velkoobchodě, gastronomických a ubytovacích službách.

„Obchod a služby tvoří čím dál důležitější část české ekonomiky. Jako nový prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu chci prosazovat, aby stát vytvářel co nejlepší podmínky pro rozvoj těchto sektorů, abychom společně hledali cesty k modernizaci české ekonomiky a uměli těžit z toho, že jsme součástí velkého evropského trhu. Bude mi ctí navázat na Martu Novákovou v práci, která má za cíl zlepšovat tuzemské podnikatelské prostředí, snižovat administrativní zátěž podnikatelů a posilovat význam obchodu a služeb. Děkuji představenstvu za velmi silný mandát, který plně využiji při přípravě nové dlouhodobé strategie svazu,“ řekl Tomáš Prouza.

Tomáš Prouza je český ekonom, který působil v letech 2004 až 2006 jako náměstek ministra financí ČR. V letech 2014–2017 byl státním tajemníkem pro evropské záležitosti při Úřadu vlády ČR a zároveň v letech 2016–2017 koordinátorem digitální agendy ČR. Do svého jmenování státním tajemníkem působil ve Světové bance, do října 2012 v Praze jako expert pro oblast finančních služeb, později jako seniorní expert v americkém Washingtonu, D.C. Po studiích na pražské VŠE a britské Open Univerzity byl editorem měsíčníku Prague Tribune a následně založil finanční server Peníze.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3