INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zdeněk MajerDo nejvyššího vedení skupiny Škoda Transportation byl s platností od 1. února 2019 zvolen nový člen představenstva. Stal se jím skupinový Viceprezident pro obchod Zdeněk Majer. Ve skupině Škoda Transportation působí Zdeněk Majer na různých manažerských pozicích už od roku 2002. Z představenstva společnosti odchází Jaromír Šilhánek, který se bude ale i nadále, z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva, věnovat rozvoji největší dceřiné společnosti Škoda Electric.

„Od příchodu nového vlastníka PPF Group postupně měníme naši organizační strukturu. Nové uspořádání je založeno na principech koncernového řízení skupiny Škoda Transportation, včetně všech jejich dceřiných společností. Cílem je zvýšení konkurenceschopnosti a snížení nákladů při maximálním využití interních zdrojů a synergií v rámci celé skupiny. Konsolidace a rozvoj obchodních aktivit jsou pro nás prioritou, a z toho důvodu je dlouholetý a úspěšný manažer Zdeněk Majer, který je zodpovědný za globální obchodní aktivity celé skupiny Škoda Transportation, velkou posilou nejvyššího vedení skupiny,“ říká Petr Brzezina, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Škoda Transportation.

Zdeněk Majer vystudoval mezinárodní management a finance, v České republice, Německu a USA. Pro skupinu Škoda Transportation pracuje od roku 2002, kdy zastával pozici Manažera kapitálových účastí. Podílel se na restrukturalizační strategii Škody Holding a byl členem řady statutárních orgánů jednotlivých společností ve skupině. V několika posledních letech vedl úspěšně akvizice několika společností a otevřel několik zahraničních trhů s celkovými zakázkami přes 1 mld. Euro. V roce 2006 se stal generálním ředitelem a členem představenstva společnosti Ganz - Skoda Electric v Budapešti. V roce 2011 založil v Německu společnost Škoda Transportation Deutschland, s cílem rozvíjet německý trh, kde vykonává funkci ředitele. V roce 2015 vedl akvizici finské společnosti Škoda Transtech, kde se stal předsedou představenstva. Od roku 2011 je také viceprezidentem obchodu pro západní trhy. Od konce roku 2018 je zodpovědný za veškeré obchodní aktivity na globálních trzích celé skupiny Škoda Transportation.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3