INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Domovy sobě1Naše země se ocitla ve výjimečně složité situaci. Yourchance tým proto akceleroval svou činnost v oblasti online vzdělávání a podpory učitelů v této oblasti, a hlavně vytvořil zázemí pro kontinuální podporou dětských domovů. Nadále poskytuje individuální podporu mladým lidem v procesu integrace po odchodu z DD.

Yourchance respektuje a dodržuje aktuální nařízení vlády ČR. Jako pomoc pro dětské domovy připravila a koordinuje novou platformu Domovy sobě!, kde domovy sdílí příklady dobré praxe a yourchance plošně nabízí nejrůznější formy podpory vychovatelům i dětem.

Yourchance realizuje dva projekty – integrační pro mladé lidi z dětských domů, Začni správně, a vzdělávací, Finanční gramotnost do škol. Oba projekty připravily pro své klienty řadu on-line informací, edukativních i zábavných aktivit, her a dalších možností přímé pomoci.

Domovy sobě!

Smyslem platformy Domovy sobě! je sdílení zkušeností mezi dětskými domovy a podpora ze strany yourchance o.p.s. Domovy sobě! je novou aktivitou projektu Začni správně, která reflektuje aktuální potřeby a rozlišuje tři roviny podpory:

1. vzdělávání a motivaci vychovatelů – webináře a tipy pro vychovatele na různá témata zpracovaná experty na danou oblast, krizovou intervenci, konzultace s koordinátory projektu Začni správně,
2. tipy na vzdělávání předškoláků i žáků základních a středních škol – výuková videa, pracovní listy, online cvičení i vedení on-line výuky a doučování pro žáky všech stupňů ZŠ a SŠ,
3. vzájemnou podporu, tj. sdílení příkladů dobré praxe, sdílení pomoci, dobrovolnictví
Základními pravidly svépomocné skupiny Domovy sobě! jsou bezplatná nenároková pomoc, bez kritiky, zodpovědnost vůči sobě navzájem a respekt k jedinečnosti každého nás. Stát se členem je lehké, připojte se na facebookové stránce Domovy sobě!

Jak konkrétně pomáháme 

Nabízíme on-line doučování žáků základních a středních škol, šití a distribuci roušek, pomoc zajistit roušky a respirátory ve větším množství, pomoc se zajištěním dezinfekce pro dětský domov, odbornou pomoc od psychologů podle individuálních potřeb klienta. Zajistili jsme a osobně doručili několik počítačů pro výuku dětí v dětských domovech. Pro zaměstnance dětských domovů poskytujeme bezplatnou telefonickou krizovou intervenci po dobu karantény v dětském domově.

„Yourchance v obou projektech připravuje ročně přes sto akcí od malých setkání po velké konference. Všechny byly prozatím odloženy a podle vývoje situace se stanovují náhradní termíny. Okusili jsme nyní nový stav poslání yourchance a žijeme zejména naléhavou pomocí potřebným, a to nejvíce dětským domovům po celém Česku," popisuje situaci Gabriela Křivánková, spoluzakladatelka a předsedkyně správní rady yourchance o. p. s.

Projekt Finanční gramotnost do škol přichází také se zajímavými aktivitami. Na webových stránkách projektu najdete výukové materiály pro žáky ZŠ a SŠ, ale i omalovánky pro předškoláky z pera projektu. Rozcestník výukových nástrojů, který se zde nachází, zavede všechny zainteresované návštěvníky k různým projektům, aktivitám, výukovým nástrojům k finančnímu vzdělávání, které jsou na českém trhu dostupné. Jedná se například o portály, publikace, videa, hry, aplikace.

Finanční gramotnost do škol realizuje a spravuje on-line hru Rozpočti si to!, která prověřuje finanční gramotnost a rozvíjí zdravé finanční návyky. Připravili jsme výukovou verzi pro žáky všech stupňů základních a středních škol, kteří si tak mohou trénovat a rozvíjet svoji podnikavost, finanční i digitální gramotnost.

Nově vyhlašujeme soutěž Rozpočti si to! pro rodinné týmy a rodinné skupiny z dětských domovů. Registrovat do soutěže se můžete od 10. 4. na webu www.rozpoctisito.eu, kde najdete i pravidla soutěže. Soutěž bude probíhat ve webové aplikaci do 30. 5. 2020. Všechny potřebné informace pro rodinné skupiny z dětských domovů naleznete také na facebookové stránce Domovy sobě!

Závěrem jedna výzva. Společnost yourchance uděluje již sedmým rokem ocenění Bílá vrána v kategoriích Mladý člověk a Zaměstnavatel a Poklad v srdci pro vychovatele a ředitele dětských domovů. Cílem ocenění je poukázat na nesmyslnost předsudků, které máme jako společnost, a představit veřejnosti mladé lidi z dětských domovů a z pěstounské péče jako osobnosti stejně schopné, jako jsou jejich vrstevníci. Oceňujeme také zaměstnavatele, kteří byli ochotni těmto lidem dát šanci začít správně, a také tety, strejdy a ředitele z dětských domovů, kteří výjimečným způsobem dávají mladým lidem svou lásku a péči. Nominujte svoji Bílou vránu a představte nám ty, kteří si podle vás ocenění zaslouží. Pozitivních příkladů je v dnešní době obzvláště třeba.

Vyplňte do 30. června nominační on-line formulář http://www.bilavrana.net/nominace/.
Pomoci se meze nekladou… Pokud se k nám chcete přidat a sdílet svou nabídku pomoci, dejte nám vědět. Kontaktovat nás můžete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

yourchance o.p.s. prosazuje potřebné změny v oblasti výuky finanční gramotnosti, principech podnikání a rozvoji podnikavosti žáků základních a středních škol a v oblasti integrace mladých dospělých opouštějících instituce náhradní rodinné výchovy. Zaměřuje se především na rozvoj schopností učitelů vyučovat finanční gramotnost tak, aby ze škol odcházela mladá generace, která má pevně zakotvené principy zdravého finančního rozhodování a připravuje pro to i metodickou podporu. Důležitou oblastí, na kterou zaměřuje yourchance o.p.s. svou pozornost, je podpora mladých lidí odcházejících z dětských domovů a pěstounské péče. Realizuje projekty celorepublikové působnosti Finanční gramotnost do škol a Začni správně.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3