INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

HandBike samostatně 3Vybavení Sportovního klubu vozíčkářů Praha se rozrostlo o nový handbike, který bude využíván na letních sportovních akcích. Prostředky na speciální kolo pro handicapované cyklisty byly s finanční podporou značky Era vybrány ve sbírkovém projektu běžce Reného Kujana, který loni na podzim za třicet dnů jako první na světě oběhl ostrovní stát Island.

Neuvěřitelných 1340 kilometrů a 144 tisíc vybraných korun na charitativní účely. Takový je výsledek splněného snu Reného Kujana, jehož nápad na realizaci projektu „Jeden muž - třicet maratonů - třicet dní“ finančně podpořila značka Era a pomohla tak k zakoupení handbiku pro pražský Sportovní klub vozíčkářů. „Snad se nám tímto darem podaří přivést k aktivnímu životu další hendikepované sportovce. Oběhl jsem Island a oběhl bych celý svět, bylo-li by tímto způsobem možné zvednout byť jen jediného člověka z vozíku,“ říká maratónský běžec René Kujan. „Era vždycky chtěla odbourávat ze společnosti bariéry a tento sbírkový projekt jsme podpořili právě proto, abychom svým slovům dostáli. Hendikepovaní by měli mít ty samé možnosti jako zdraví lidé, sportovní příležitosti nevyjímaje,“ vysvětluje zapojení značky Era manažerka společenské odpovědnosti Jitka Švejcarová.

„My jsme byli Reného výkonem ohromeni, stejně tak jako výjimečnou solidaritou, kterou lidem s hendikepem prokázal“ uvedl předseda SKV Praha Bohuslav Hůlka a dodává: „René oběhl Island jako Spojenec sportovců na vozíku. Spojenci jsou lidé z řad široké veřejnosti, kteří věnují SKV Praha svůj sportovní výkon a v závislosti na něm malou finanční částku, např. 1 Kč za každý uběhnutý kilometr. Podpořit nás mohou jakýmkoli sportem v jakémkoli rozsahu. Běh kolem Islandu není podmínkou.“

Také Reného cesta za snem je výsledkem úspěšného boje s nepřízní osudu. Následkem těžké autonehody nejprve ležel se čtyřmi titanovými šrouby v páteři připoután na lůžku a odkázán na pomoc okolí. Postupem času byl schopen pohybovat se o berlích a k úplnému zotavení vedly chvíle strávené v Rehabilitačním ústavu Kladruby.      

Era podporuje Sportovní klub vozíčkářů Praha v rámci CSR projektů. V roce 2012 poskytla 100 tisíc korun na činnost klubu, účastnila se benefičního  florbalového turnaje a uspořádala dražbu fotografií pro zaměstnance ČSOB. Handbike zástupci klubu převzali v pražském Era světě na Jungmannově náměstí.

Vybrané příběhy členů Sportovního klubu vozíčkářů Praha, který sdružuje vozíčkáře z celé republiky. V jeho oddílech se na rekreační, závodní i vrcholové úrovni věnují florbalu, lyžování, cyklistice, raftingu, lezectví, potápění, orientačnímu závodu a stolnímu tenisu.  Zdroj: www.skvpraha.org, www.skvpraha.org/spojenci 

Jitka ,*1982

V roce 2001 se jí v Rumunsku stal úraz, který ji upoutal na vozík. Poté vystudovala Aplikovanou ekologii na Přírodovědecké fakultě a v současnosti pracuje na Ministerstvu životního prostředí, kde se zabývá environmentálním vzděláváním. Ve Sportovním klubu vozíčkářů se věnuje orientačnímu závodu, cyklistice a lyžování. Mimoto ještě plave a v tomto roce zařadí do svých aktivit také potápění.
V roce 2011 byla první ženou – vozíčkářkou, která zvládla náročný čtyřiadvacetihodinový závod Survival – Bez hranic (mistrovství ČR v přírodním víceboji dvojic).  Svým příběhem, stále dobrou náladou a smyslem pro humor dokazuje, že na vozíku se dá studovat, pracovat, sportovat, neztratit elán ani pozitivní přístup k životu. 
Jitka má jeden sportovní sen – vyrazit na kole po Finsku. Cesta, kterou podnikne jako první česká vozíčkářka, bude velmi důležitá pro ni a také jako motivace pro další vozíčkáře. Věříme, že získáme dostatek Spojenců, díky kterým bude mít Jitka možnost na tuto cestu trénovat. 

Miroslav, 51 let

Jeho rodiště v Jizerských horách ho předurčilo pro sport, který se mu stal osudným. V dětství zkoušel ledacos včetně závodů na saních, nakonec se ale začal věnovat sdruženému závodu – běh na lyžích a skok na skokanském můstku. 

Při tréninku v roce 1979 na můstku pod Ještědem spadl tak nešťastně, že si zlomil několik hrudních obratlů  a poškodil míchu. Od té doby se pohybuje pouze na invalidním vozíku.

Po úrazu sice na nějaký čas skončil se sportem a věnoval se jen studiu, ale nevydržel to. Když nastoupil do práce, začal se zvolna vracet ke sportovním aktivitám. Nejprve zvítězil stolní tenis, přidala se lukostřelba a orientační závody v SKV Praha. Naučil se i plavat, což pro člověka s jeho postižením není zrovna jednoduché.

V současné době se věnuje lukostřelbě a orientačním závodům. Jeho sportovním cílem je zlepšit se v trail-orienteeringu tak, aby v závodu určil správně všechny kontroly (nic snadného, jak ví každý, kdo si někdy tuto disciplínu orientačního závodu vyzkoušel).

Fandíme Miroslavovi a fandíme i našim Spojencům, kteří svými vlastními sportovními výkony podporují plnění sportovních snů hendikepovaných sportovců. 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3