INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost CENTROPOL ENERGY, největší alternativní dodavatel elektřiny a významný dodavatel plynu, v loňském roce vytvořila 70 nových pracovních míst. Letos pak firma, která v současné době zaměstnává přes 200 lidí, vytvoří dalších zhruba 25 nových pracovních míst. Na nová místa přitom firma přijímá především absolventy a ženy po mateřské dovolené, tedy ty, kteří velmi často bez úspěchu dlouhodobě hledají
zaměstnání.

"Jsme jednou z mála společností v Ústeckém regionu, která v současné ekonomické situaci vytváří nová pracovní místa. Během několika málo let jsme se stali relativně významným zaměstnavatelem. Počítáme, že v nabírání nových zaměstnanců budeme pokračovat také v letošním roce, kdy v rámci CENTROPOL ENERGY vytvoříme další desítky nových pracovních míst," řekl Tomáš Bim, manažer lidských zdrojů CENTROPOL ENERGY. Během dvou let, kdy CENTORPOL ENERGY začal intenzivně rozvíjet podnikání v dodávce elektrické energie a zemního plynu, vytvořil již více než 160 nových pracovních míst.

CENTROPOL ENERGY přitom ve velké míře vytváří pracovní místa lidem, pro které je velmi těžké najít práci v jiných oborech. "Drtivou většinu ze 70 nově přijatých zaměstnanců v loňském roce tvořili absolventi nebo maminky vracející se z mateřské dovolené," upřesnil Tomáš Bim. Většina z nich nachází uplatnění v administrativě a firemním call centru, do kterého CENTROPOL ENERGY investoval přes 20 milionů korun.

Rychlý rozvoj firmy, která loni zvýšila tržby o čtvrtinu na téměř šest miliard korun, umožnil také zvyšovat mzdy. "Opět, na rozdíl od většiny zaměstnavatelů v regionu, jsme zvýšili mzdy o více než pět procent, tedy výrazně nad úroveň inflace," doplnil Tomáš Bim.

V letošním roce pak firma investuje zhruba 2,5 milionu korun do vzdělávání svých zaměstnanců. "To představuje více než 11.000 korun na zaměstnance," dodal Tomáš Bim.

O společnosti CENTROPOL ENERGY

CENTROPOL ENERGY, a.s. působí na trhu s elektřinou již od roku 2007, kde je v současné době největším alternativním dodavatelem v Česku. Elektřinu a zemní plyn dodává více než  330.000 zákazníků. Odběrateli jsou především domácnosti, které tvoří více než 80 procent zákazníků. Mezi další patří města, obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Zákazníky firmy jsou například ministerstvo vnitra, ministerstvo životního prostředí, Pardubický kraj, města Karlovy Vary, Pardubice a mnohé další. CENTROPOL ENERGY obhospodařuje také významné obchodní řetězce, jakými jsou například FIRO-tour, lékárny LOYD, síť drogerií TETA, obchodní domy Prior či obchody OKAY. Vůči ostatním dodavatelům se vymezuje garancí nižší ceny pro zákazníky připojené k hladině nízkého napětí.

Společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. je součástí holdingu, kde jednotlivé firmy působí na trhu s elektřinou již od roku 2002. Na trh se zemním plynem vstoupila firma na začátku roku 2010. Tržby společnosti dosáhly v loňském roce podle předběžných neauditovaných výsledků 5,9 miliardy korun, což je o čtvrtinu více než v roce 2011.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3