INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Vemex CMYKEBCLOGONa tiskové konferenci v Praze-Satalicích  byl podpisem smlouvy zahájen projekt spolupráce pod názvem „ Jízdní kolo = ekologie a zdraví“ mezi energetickou společností VEMEX s.r.o., Městskou částí Praha-Satalice a Sportareálem Praha-Satalice s .r. o. Cílem projektu je snaha snížit dopad výfukových plynů na obyvatele městských aglomerací, jízdou na kolech zvyšovat a upevňovat zdraví obyvatel a také významně aktivizovat ekologické myšlení a propagovat využívání jízdních kol jako univerzálního dopravního prostředku.

V rámci projektu budou vytvořeny podmínky pro zlepšení sportovního prostředí ve čtyřech městech, a to v Soči (Ruská federace), Božuriště (Bulharsko), Novi Sad (Srbsko) a Praha-Satalice (Česká republika).

Spolupráce mezi společností VEMEX, Městskou částí Praha-Satalice a Sportareálem Praha-Satalice navazuje na dohodu, na jejímž základě společnost VEMEX předá bezplatně k užívání této městské části 25 jízdních kol. Za finanční podpory firmy VEMEX ve výši 12 500 eur Městská část Praha-Satalice společně se Sportareálem Praha-Satalice vybudují velopark pro místní obyvatele i návštěvníky Satalic.

100 1049 01

na snímku zleva PhDr. František Jenčík, starosta městské části Praha-Satalice, Josef Nosek, náměstek primátora hl. m. Prahy, Ing. Hugo Kysilka, ředitel marketingu Vemex, s. r. o., Bc. Leona Táborská, jednatelka Sportareálu Praha-Satalice, s. r. o. a Mgr. Zdislava Nováková, ředitelka ZŠ v Stalicích

Základní škole v Satalicích bude v první polovině května 2013 předáno 13 jízdních kol, Městské policii dvě jízdní kola a Sportareálu Praha-Satalice 10 jízdních kol. V červnu bude vybudována cyklistická dráha k užívání všem zájemcům o zdravý pohyb.

„Spolupráci s Městskou částí Praha-Satalice v realizaci tohoto projektu iniciovali moji dva kamarádi, kteří tam mimo jiné také bydlí,“ říká Ing. Hugo Kysilka, ředitel marketingu společnosti VEMEX . „Když jsme se přihlásili k této myšlence na jednom zasedání Evropského obchodního kongresu, neměli jsme ještě jasnou představu, kde přistoupit k realizaci, teď jsme rádi za tuto možnost. Navíc tím naše spolupráce nekončí. Naše dceřiná společnost VEMEX Energie a. s. se stává postupně dodavatelem jak zemního plynu, tak elektrické energie do Satalic. Dále jsme projednali s ředitelkou ZŠ nový projekt pro děti s pracovním názvem ‚Zemní plyn – ekologické palivo‘. Hledáme možnost pomoci místnímu fotbalovému klubu, kde chceme v nejbližším období předvést malou domácí plničku na CNG pro automobily atd.,“ říká na závěr Hugo Kysilka.

„Vítáme, že naše městská část je součástí mezinárodního projektu, který podporuje zdravý životní styl. Jde o záležitost překračující rámec městské části. Projekt je totiž pozitivní pro metropoli.“, říká PhDr.František Jenčík, starosta Městské části Praha-Satalice.

„Sportovní areál Praha Satalice se rozvíjí rozšiřováním sportovních aktivit, které pomohou dětem ke zlepšení využití volného času. Informační technologie pohltily mladou generaci, následně vzrůstá obezita a výskyt dalších nemocí. Pohybem můžeme tuto situaci změnit a jízdní kolo je ideálním prostředkem. Pro jízdu na kole jsou v Satalicích příznivé podmínky, prochází zde cyklostezky A44, A263, A241. Další alternativou bude velopark, který přinese zábavu pro celou rodinu, “ upřesnila jednatelka sportovního areálu  Bc. Leona Táborská.

 Europen Bussiness Congress je organizace založená v roce 1997. V této organizaci jsou zastoupeny významné světové energetické, finanční, výrobní a obchodní firmy z více než 90 zemí světa. EBC předsedá předseda představenstva Gazpromu pan A. B. Miller a má 7 pracovních skupin. Samotný Kongres zasedá jednou ročně /v roce 2011 v Praze/, komise zasedají 3–4 ročně. Jedné z komisí „Ekologie a zdravotnictví“ předsedá pani S. Blagova z bulharského Overgazu, která také byla hlavní iniciátorkou tohoto projektu.

Společnost VEMEX  s.r.o. je plynárenskou firmou obchodující od roku 2006 se zemním plynem na trhu ČR a Slovenska. Vlastnická struktura společnosti je tvořena: 50,14 % Gazprom Germania GmbH se sídlem v Berlíně, 33 % Centrex Europy Energy and Gas se sídlem ve Vídni a 16,86 % KKCG Oil and Gas B. V. V loňském roce i v letošním prodala odběratelům více než 1,1 mld. m3 zemního plynu, což je přibližně 13 % českého trhu s plynem. VEMEX vlastní dvě dceřiné firmy, VEMEX Energie a.s. se sídlem v Praze a VEMEX ENERGO s.r.o. se sídlem v Bratislavě. Obě dceřiné firmy se soustřeďují na prodej elektrické energie a plynu menším odběratelům a domácnostem.

Městská část Praha-Satalice se nachází v severovýchodní části hlavního města Prahy, na území Satalic žije v současné době na 2 300 obyvatel. Městská část si z hlediska občanské vybavenosti stojí velmi dobře, je plynofikována, vybavena vodovodem i kanalizací s napojením na ÚČOV, v místě je škola, školka, soukromá odborná škola. Místními obyvateli i turisty vyhledávanou lokalitou je chráněná přírodní rezervace nazývaná Satalická bažantnice, kterou vede lesní stezka směrem k hradišti ve vinařské části obory. Vzhledem ke své poloze nedaleko centra Prahy (cca 10 km vzdušnou čarou) i nedaleko nákupních zón, díky dobré dopravní dostupnosti, možnosti sportovního vyžití i blízkosti přírody se Satalice staly vyhledávaným místem pro kvalitní bydlení.

Sportareál Praha Satalice se nachází na severovýchodním okraji Prahy 9. Součástí Sportareálu je hotel, který poskytuje 10 příjemně zařízených pokojů, vybavených vlastním sociálním zařízením (WC, sprcha). Pokoje jsou jedno- až čtyřlůžkové s možností přistýlky. Maximální kapacita 50 osob. Jeden pokoj je bezbariérový. Pro chvíle relaxace a odpočinku je k dispozici sauna, whirlpool, tenisové kurty, beachvolejbalové kurty, víceúčelový kurt (nohejbal, malá kopaná, badminton), multifunkční hřiště (in-line bruslení, basketbal, florbal), petangue, fotbalové hřiště s přírodní trávou, fotbalové hřiště s umělým povrchem 3. generace. V areálu je restaurace s venkovní terasou. Okolí je vhodné k pěší turistice a cykloturistice

(tz)

IMG 6010 02

 

kromě zemního plynu budou mít v Praze-Satalicích zelenou i kola

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3