INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Za posledních sedm let rozdala ČSOB na dobročinné účely téměř čtvrt miliardy korun. K jubileu svých padesátých narozenin ocenila práci pěti neziskových společností a každé přispěje částkou 10 000 Kč. O tom, komu peníze půjdou, hlasovali sami zaměstnanci. Na šestý projekt putuje výtěžek z prodeje pečiva přímo v bance.

Padesáté výročí založení ČSOB je příležitostí vyjádřit podporu a uznání organizacím, s nimiž banka již léta spolupracuje. „Celkem 667 zaměstnanců ČSOB svým hlasováním určilo, kam padesát tisíc poputuje. Částku rozdělíme mezi Nadační fond Mathilda, Klub nemocných cystickou fibrózou, Prázdninovou školu Lipnice, Nadační fond Českého rozhlasu – projekt Světluška a Nadační fond Rozum a cit,“ upřesňuje Alena Králíková, manažerka Společenské odpovědnosti ČSOB.

Na šestém místě skončila s nepatrným rozdílem počtu hlasů Nadace Charty 77 - Konto Bariéry. U příležitosti oslav se ČSOB rozhodla podpořit i tuto instituci. Zaměstnanci banky měli 3. prosince v budově ústředí ČSOB speciální možnost zakoupit si k snídani slané i sladké pečivo. Mezi prodávajícími byla také ředitelka PR komunikace nadace Kristina Jakubcová. Výrobky napeklo přibližně 70 zaměstnanců včetně generálního ředitele banky Johna Hollowse, kteří se také zapojili do samotného prodeje. Výtěžek pak putuje na nákup elektrické polohovací postele pro 16letého Lukáše.

„Konečnou částku svou aktivitou ovlivnili sami zaměstnanci banky, kterým se podařilo prodat výrobky za 48 141 korun. Podobná iniciativa pro ně není ničím výjimečným. Od roku 2008 k letošnímu říjnu se do dobrovolnických aktivit zapojilo již 3 503 zaměstnanců. Mnozí z nich se dobrovolnických dní účastní pravidelně každý rok. Jen letos se na pomoci podílelo na 900 našich dobrovolníků,“ dodává Alena Králíková.

Strategickými oblastmi aktivní pomoci ČSOB jsou odpovědné podnikání, diverzita a péče o regiony. Mezi klíčové úkoly se řadí také podpora vzdělání. Do této oblasti patří i nejstarší charitativní projekt. Již v roce 1995 vzniknul v partnerství s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové Fond vzdělání. Na tuto a řadu dalších neziskových aktivit ČSOB od roku 2008 přispěla částkou 248,5 mil. Kč.

ČSOB myslí i na regiony. K významnému odbourání komunikačních bariér pro osoby se sluchovým postižením došlo díky rozšíření služeb simultánního přepisu online na přepážky Poštovní spořitelny v jihočeských pobočkách České pošty. V pilotním provozu je celkem 11 poboček. Dosud byla služba eScribe k dispozici ve všech 74 Era finančních centrech. Jen v loňském roce využili klienti simultánního přepisu v téměř 300 případech.

Podrobnosti o vítězných neziskových organizacích, stejně jako příběh nemocného Lukáše a řadu dalších zajímavostí o dobročinných aktivitách ČSOB Vám zašleme na vyžádání.

(tz)

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3