INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IMG 9205V Káthmandú v minulém týdnu přistálo letadlo s humanitární pomocí, kterou pro své nepálské kolegy spontánně shromáždili zaměstnanci logistické společnosti DB Schenker. Ničivé zemětřesení, jež na konci dubna zasáhlo Nepál, si podle odhadů vyžádalo více než sedm tisíc lidských životů, další tisíce lidí utrpěly zranění. Přírodní živel napáchal katastrofické škody na budovách, ale také na infrastruktuře.

Týdenní finanční a materiální sbírka pro Nepál, kterou iniciovali zaměstnanci DB Schenker za podpory vedení společnosti, probíhala ve všech pobočkách v České republice. „O potřebném materiálu jsme se informovali u humanitárních organizací a také přímo u našich kolegů v Nepálu, kteří jsou hlavními příjemci této pomoci,“ uvedl k charitativní iniciativě Jan Rákosník z oddělení speciálních přeprav v DB Schenker.

Prostřednictvím sbírky se pracovníkům DB Schenker podařilo shromáždit devět krabic s humanitární pomocí zahrnující například energeticky výživné potraviny, deky, plachty, masky a pracovní rukavice, pláštěnky, gumové holínky či kbelíky. Za finanční dary v celkové výši 22 tisíc korun pak byly zakoupeny stany, karimatky, spací pytle či solární svítilny.

Celkem 12 krabic o hmotnosti 250 kg s potravinami, provizorními přístřešími a materiálem nezbytným pro odklízení škod napáchaných zemětřesením míří do nepálského hlavního města Káthmandú. „Jako přepravní společnost jsme samozřejmě leteckou přepravu humanitární pomoci do Nepálu zajistili zdarma,“ dodal Martin Bacílek, Brand Manager DB Schenker.

Otřesy o síle 7,8 stupně Richterovy škály zasáhly Nepál a v menší míře
i sousední země 25. dubna letošního roku. Pro zemi pod pohořím Himálaj
se jedná o nejtragičtější přírodní katastrofu od roku 1934. Zemětřesní postihlo osm milionů z celkových 28 milionů obyvatel země a Nepál se bude s jeho následky vypořádávat mnoho let.

Ničivý živel, který za sebou zanechal tisíce mrtvých a zraněných, také připravil mnoho lidí o střechu nad hlavou, proměnil budovy škol, nemocnic a dalších institucí v sutiny a nevratně zdevastoval značné množství starobylých památek a turistických atrakcí. Mezi oběťmi katastrofy jsou také téměř dvě desítky horolezců, které zasypala lavina vyvolaná otřesy země, když se snažili zdolat nejvyšší horu světa Mt. Everest.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3