INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Vozik pro_ElenkuVirtuální realita prostoupila na pražském maratonu i do běhání. Díky speciálním trenažerům se simulací pražské maratonské tratě pomohli diváci a účastníci letošního pražského maratonu překonávat bariéry hendikepované Elence Pudíkové. RunCzech na nich totiž představil světový unikát, digitální maraton. Za každý takto uběhnutý metr přispěla UniCredit Bank dvanáctileté holčičce s pohybovým postižením na nový moderní vozík v ceně 117 100 korun. Dar zprostředkoval dlouholetý partner banky Konto Bariéry.

Pražský maratonský víkend měl letos charitativní podtext. Díky spolupráci RunCzech, UniCredit Bank a Konta Bariéry byly na akci umístěny speciální trenažery s takzvaným digitálním maratonem. Každý, kdo na trenažéru uběhl třeba i jediný metr, pomohl k novému vozíku hendikepované Elence Pudíkové z Boskovic. UniCredit Bank totiž za každý metr přispěla korunu na moderní vozík, který dvanáctileté Elence s pohybovým postižením pomůže lépe se dopravovat do školy i k pohodlnějšímu sezení během vyučovacích hodin. Banka tak pomáhá během překonávat bariéry lidem s pohybovým postižením.

Charitativní podtext mají všechny závody RunCzech běžecké ligy. Celkově RunCzech spolupracuje se 45 charitativními organizacemi a v minulém roce celkem 4 620 běžců vygenerovalo na projekt Běž pro dobrou věc částku 7 279 615 korun. „Spojení běhání a pomoci druhým dává obrovský smysl,“ je přesvědčený Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech. „Jsme rádi, že pětistovka našich běžců nyní pomohla uskutečnit něco tak hezkého, jako je právě koupě nového vozíku pro malou Elenku. Doufám, že s ním bude dlouho spokojená,“ dodává Capalbo.

Dosáhnout svých cílů ve sportu i v bankovnictví stojí obrovské množství úsilí a k jejich úspěšné realizaci vede dlouhá a náročné cesta. O to hřejivější  je však pocit z vítězství. Být úspěšný ve světě financí pro nás přitom znamená i možnost pomoci těm, kteří v životě takové štěstí neměli a především společně překonat bariéry,“ říká Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank.

Elenčin příběh není ojedinělý. Denně se v nadaci setkávám s desítkami podobných osudů. Naštěstí existují lidé a osvícené společnosti ochotné pomáhat těm, kdo to opravdu potřebují. UniCredit Bank mezi takové společnosti rozhodně patří, s Kontem Bariéry spolupracuje již řadu let,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Digitální maraton je světovou novinkou

Digitální maraton je naprostou novinkou, která z Čech inspiruje další populární maratony po celém světě. Jeho princip je přitom jednoduchý. Běžci, na které díky rostoucí popularitě běhání nezbylo startovní místo v reálném pražském maratonu, se jej mohli zúčastnit na speciálním trenažeru vybaveném obrazovkou se simulací skutečné tratě. Novým způsobem zážitkového běhání na dlouhé trasy, který během letošního maratonského seriálu představil Run Czech, se již inspiroval třeba maraton v americkém New Yorku.

Pomoct Elence tak letos mohli všichni návštěvníci a účastnici Sportissimo 1/2Maratonu Praha, Volkswagen Maratonského víkendu i návštěvníci Running Expo v Holešovicích, kde byly trenažery s digitálním maratonem umístěny. Do digitálního maratonu se zapojilo celkem 534 nadšených běžců. Společně vyběhali 117 100 korun, které UniCredit Bank darovala Elence Pudíkové k zakoupení speciálního vozíku prostřednictvím Konta Bariéry.

RunCzech běžecká liga

RunCzech běžecká liga spojuje prestižní pražské běžecké závody organizované pod hlavičkou Prague International Marathon a běžecké závody ve vybraných regionech České republiky pořádané společností Tempo Team Prague, známé jako závody RunCzech. Vznikl tak běžecký seriál organizující závody napříč Českou republikou, při kterých mohou všichni spojit vášeň pro běhání s cestovatelskými zážitky. V roce 2015 se zúčastnilo RunCzech běžecké ligy 74 585 závodníků ze 114 zemí.

UniCredit Bank 

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia patří v České republice a na Slovensku mezi přední finanční instituce a poskytuje širokou škálu kvalitních produktů a služeb pro retailové a privátní klienty včetně malých a středních firem a velkých korporací. Je jednou z nejsilnějších bank na trhu v oblasti projektového, strukturovaného a syndikovaného financování. Mimořádně silnou pozici si banka rovněž vybudovala v oblasti akvizičního financování a také se řadí na první příčku ve financování komerčních nemovitostí. 

Konto Bariéry 

Za více než dvacet let činnosti rozdělilo Konto Bariéry stovky miliónů korun, podpořilo tisíce projektů na zlepšení života lidí s postižením. Díky desetitisícům dárců, kteří přispívají Kontu Bariéry pravidelným měsíčním příspěvkem, pomáhá těm, kteří to opravdu potřebují. V prvních letech se pomoc soustředila především na to, aby lidé s postižením měli kvalitní rehabilitační a kompenzační pomůcky, aby z jejich bytů, škol a dalších veřejných budov zmizely architektonické bariéry. Takto Konto Bariéry pomáhá i v současnosti. Soustředí se však i na financování projektů, které umožňují rovnoprávné pracovní uplatnění a plnohodnotný život lidí s postižením.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3