INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

VizPíše se rok 2018. Dvě a půl miliardy lidí na světě přesto podle UNICEF, Dětského fondu Organizace spojených národů, nemají doma vlastní toaletu. S nedostatkem vody navíc na planetě Zemi bojuje každý desátý člověk, celkem tedy asi 783 milionů obyvatel.

I proto se společnost Alcaplast, nejvýraznější hráč na trhu sanitární techniky ve střední a východní Evropě, rozhodla připomenout si Světový den vody, který každoročně připadá na 22. března.

„Letošním tématem Světového dne vody je Nature for water, což bychom mohli chápat jako navrácení vody přírodě. Vnímám to zároveň i jako výzvu pro nás všechny alespoň jednou v roce se zamyslet nad tím, co můžeme udělat pro to, abychom s vodou co nejvíce šetřili,“ vysvětlila výkonná ředitelka společnosti Alcaplast Radka Prokopová.

Společnost Alcaplast se podle jejích slov snaží vyvíjet takové produkty, které jsou k přírodě co nejšetrnější. „Jde o oblíbené moduly ECOLOGY, které nabízí zákazníkům kromě designového vzhledu také šetrné splachování toalety s pouhými 2/4 litry vody, a tedy i možnou úsporou až 33 procent,“ poznamenala ředitelka Prokopová. Moduly ECOLOGY navíc obdržely už v roce 2014 na veletrhu The Big 5 v Dubaji ocenění Gaia Awards v oblasti udržitelného rozvoje.

Světový den vody se slaví pravidelně od roku 1993, kdy jej v brazilském Rio de Janeiru schválilo Valné shromáždění OSN. Navrhla jej však již v roce 1992 Mezinárodní asociace pro zásobování vodou a Mezinárodní asociace pro ochranu vod před znečištěním. Za zmínku jistě stojí, že jejím prezidentem byl v té době uznávaný český odborník na technologii vody profesor Petr Grau.
V současnosti tvoří právě voda 71% povrchu Země. Cílem tohoto mezinárodního projektu je upozornit na důležitost, nenahraditelnost, čistotu a ochranu sladkovodních vod a jejich zdrojů a na šetření s nimi. Řeší však také dopady nedostatku vody, hygieny a sanitace na nejohroženější skupinu, kterou jsou děti.
Z důvodu průjmových onemocnění totiž každý den ve světě umírá 2 000 dětí ve věku do pěti let – více než 90 % těchto úmrtí (1 800 úmrtí nejmenších dětí denně) je spojeno se závadnou vodou, nedostatečnou hygienou a neexistencí toalet. Přičemž polovina těchto úmrtí připadá na pouhých 5 zemí – Indii, Nigérii, Demokratickou republiku Kongo, Pákistán a Čínu.
_______________________________________________________________________________

Společnost Alcaplast založili manželé Radka Prokopová a František Fabičovic jako čistě rodinný podnik v roce 1998. V současnosti má 6 dceřiných společností v zahraničí a exportuje do více než 60 zemí světa.
Zaměstnává na 550 lidí, kteří pracují ve čtyřech výrobních halách na celkové ploše 60 000 metrů čtverečních. Jako největší výrobce sanitární techniky ve střední a východní Evropě vyváží Alcaplast na 70% svých produktů do zahraničí.
Ve filozofii společnosti hrají kvalita a design klíčovou roli. Prémiová značka ALCA představuje řadu elegantních a krásných výrobků s vysokou užitnou hodnotou.
Alcaplast je tvůrcem nových trendů v sanitární technice. Spolupráce s předními českými designéry při tvorbě nových výrobkových řad mu přinesla řadu ocenění, například Red Dot Award za kolekci ovládacích tlačítek FLAT.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3