INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

FonGenerální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý (vpravo) předal symbolický šek na částku 750.000 korun do rukou ředitele Ústecké komunitní nadace Tomáše Krejčího. Chudeřická AGC Automotive Czech, největší závod na výrobu autoskel v Evropě, věnuje letos na podporu regionu 750.000 korun. Prostřednictvím svého dárcovského fondu bude podporovat především technické vzdělávání.

Peníze budou směřovat na podporu a rozvoj technických středních škol a dalších institucí a organizací zaměřených na technické vzdělávání mladých lidí. Firma dnes předala symbolický šek Tomáši Krejčímu, řediteli Ústecké komunitní nadace, která dárcovský fond AGC Automotive Czech spravuje.

Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech: „Dlouhodobě pociťujeme nedostatek šikovných mladých lidí v technických oborech. Situace se přitom spíše zhoršuje, než že by se lepšila, což pociťují všechny průmyslové podniky v zemi. Rozhodli jsme se proto již před dvěma roky, že půjdeme cestou motivace mladých lidí ke studiu technických oborů. K tomu slouží soutěž Technowizz, do které vkládáme skoro 100.000 korun a jejíž druhý ročník právě vrcholí. Věřím, že to je jeden ze střípků, který přitáhne mladé lidi ke studiu technických oborů.“

Dárcovský fond AGC Automotive Czech není jedinou aktivitou firmy směřující do technického vzdělávání. Firma, která je největším výrobcem automobilových skel v Evropě, dlouhodobě podporuje také vysokoškolské vzdělávání technického směru. Spolupracuje například s Technickou univerzitou v Liberci, se kterou má uzavřenu rámcovou smlouvu o spolupráci při řešení technických problémů a přípravě absolventů. Dalšími vysokými školami, se kterými společnost spolupracuje, jsou například UJEP v Ústí nad Labem či ČVUT v Praze. Firma také loni podpořila výstavbu formule studentů TUL v Liberci.

AGC Automotive prostřednictvím dárcovského fondu podporuje také zájmové spolky a neziskové aktivity lidí z vesnic a měst v okolí závodu. Ten bezprostředně sousedí s městem Bílina na Teplicku. „Zaměstnáváme přes 2500 lidí a mnozí z nich žijí v blízkosti našeho závodu. Podpora místních neziskových aktivit je dalším krokem, kterým se snažíme zlepšit kvalitu života našich zaměstnanců,“ doplnil Luděk Steklý.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2500 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Informace o společnosti

AGC Automotive Czech a.s. je firma zaměřená na výrobu automobilových skel a přídavných dílů. Výrobní závod v Čechách je největším a jedním z nejkomplexnějších výrobních podniků AGC v Evropě. Za poslední dva roky AGC Automotive Czech a.s. vytvořil více než 1000 pracovních míst a rozrostl se na dnešních více než 2500 zaměstnanců. Jen produkce toho závodu „zasklí“ zhruba šestinu automobilů vyrobených v Evropě. Růst společnosti je patrný i z počtu nových projektů – výrobků, které firma každoročně připravuje do sériové výroby. Počet nových projektů v průběhu 5 let narostl více než trojnásobně. V rámci těchto nových projektů je řada velmi zajímavých jako třeba střešní okna Wonderlite®, která jsou schopna automaticky regulovat světelný komfort ve vozu nebo projekt kompletního zasklení pro unikátní vozidlo určené výhradně pro tělesně postižené. Vozidlo s názvem ELBEE vyvinula a v současné době začala vyrábět moravská společnost ZLKL Loštice. S ohledem na to, komu jsou vozidla ELBEE určená se AGC Automotive a.s. snažila, aby naše skla byla cenově dostupná.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3