INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jana RiminiKulturní a křesťanské setkání v Rimini spojilo v posledním srpnovém týdnu tisíce lidí různých kultur a víry. Událost oslovuje 40 let politiky, manažery, intelektuály, umělce i sportovce. Se svým vstupem se Meeting Rimini zúčastnila také Jana Merunková, podnikatelka, spoluzakladatelka a ředitelka obecně prospěšné společnosti yourchance.

Hovořila o tom, jak skloubit rodinu a práci. 

Na kulturně-duchovním festivalu v italském Rimini se každoročně scházejí významné osobnosti společenského života i široká veřejnosti, aby se společně věnovali sociálním tématům i těm z oblasti ekonomiky, politiky, umění, literatury a hudby.

Letošního jubilejního 40. ročníku festivalu v Rimini se zúčastnilo kolem osmi set tisíc lidí. V roli přednášejících se představili také zástupci České republiky. Mezi dvanácti expozicemi velmi zaujala výstava věnovaná osobnosti disidenta, spisovatele a později českého prezidenta Václava Havla a jeho eseji Moc bezmocných. Expozici iniciovala Nadace DRFG, strategický partner yourchance o.p.s. „Poté, co na Hrádečku v roce 1978 napsal tento svůj stěžejní text o fungování totalitní moci, podařilo se esej propašovat do Nepomucena, a zásluhou profesora Karla Skalického pak poprvé v italštině vyšla,“ upřesnil již dříve pro Katolický týdeník David Macek, ředitel Nadace DRFG, který je též členem Comunione e Liberazione a festivalu se každoročně účastní. Výstavu s výkladem shlédlo třináct tisíc lidí.

Jana Merunková ve svém vstupu zdůraznila smysl práce společnosti yourchance, důležitost vedení lidí k osobní prosperitě a k hodnotám, které jsou aplikovány v každodenním životě. Hovořila dále o hlavních pilířích společnosti: vlastní identitě, potřebě se samostatně rozhodovat, být plně odpovědný za své činy a skutečnost, že být členem týmu je více než být individualistou. Vyzdvihla smysl yourchance, kterým je boj proti chudobě a snaha o maximální sdílení finanční gramotnosti, která již přesáhla hranice České republiky. Spolupráci na šíření finanční gramotnosti již yourchance zahájila například v daleké Indonésii. Na svém vystoupení se Jana rovněž zamyslela nad novým přístupem k ženám. Ráda by měla ve společnosti statečné, ale pokorné ženy, starající se o rodinu, ale i úspěšně podnikající. „Nabízíme work–life balance v praxi. Hodně našich kolegyň jsou ženy s dětmi. Je běžné, že si berou své děti naše společné schůzky a vytváříme tak pro ně vstřícné pracovní podmínky. Naším cílem je přátelská atmosféra se zaměřením na výsledek. To jediné, co člověk reálně má je dnešek. Včerejšek už byl. Zítřek nemáme slíbený. Oslavujeme úspěch týmu i jednotlivců a hýčkáme si své donátory tím, že plníme své sliby,“ dodala ke smyslu počínání Jana Merunková.

Kromě Jany Merunkové vystoupil na letošním Meeting Rimini český senátor Pavel Fischer, který se před početným auditoriem zamýšlel nad právy, povinnostmi a pravdou. Dále zde přednášeli historik Milan Balaban a manažer Ota Horák. Hovořili o vizích a díle Tomáše Bati, které jsou dodnes inspirací a odkazem, ke kterému se lze hlásit a pokračovat v něm.

„Setkání přátelství mezi národy“, jak zněl podtitul festivalu Meeting Rimini, se letos vedle politických a společenských témat zaměřilo také na otázky medicínského výzkumu a umělé inteligence.

Jana Merunková vystudovala knižní publicistiku, coaching a pedagogiku. Jana je podnikatelka, ředitelka obecně prospěšné společnosti, spisovatelka, ale především žena plná nápadů, cílů, plánů, a především energie a chuti do všeho, co dělá. V neziskovém sektoru působí téměř dvacet let, za což získala několik ocenění.

yourchance o.p.s. prosazuje potřebné změny v oblasti výuky finanční gramotnosti projektem Finanční gramotnost do škol, v principech podnikání a rozvoji podnikavosti žáků základních a středních škol. Podporujeme učitele ve výuce finanční gramotnosti, aby školy opouštěla mladá generace s pevně zakotvenými principy zdravého finančního rozhodování, a připravuje pro ně i metodickou podporu. Další důležitou oblastí, na kterou zaměřuje yourchance svou pozornost projektem Začni správně, je integraci mladých dospělých opouštějících instituce náhradní rodinné výchovy a jejich podpora.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3