INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Foto autorizace HK Interim manažeři už více než deset let pomáhají zachraňovat i rozvíjet firmy a nyní se jim dostalo oficiálního uznání. Česká asociace interim managementu získala od Hospodářské komory ČR kvalifikovanou autorizaci. Stala se tak lídrem a odborným garantem oboru interim management v České republice.

„Pro naši asociaci je to další milník a potvrzení, že jsme vybudovali zázemí pro růst kvalitních českých interim manažerů a dosahujeme nejvyšších profesních standardů. Velmi si toho ceníme,“ uvedl Ján Dolejš, předseda České asociace interim managementu, a dodal: „Síla české ekonomiky závisí nejen na prosperujících podnicích, ale také na rychlosti a efektivitě řešení problémů ve firmách, kterým se zrovna nedaří. Právě na to se specializují naši interim manažeři.“

Česká asociace interim managementu je přední českou organizací, která od roku 2010 sdružuje interim manažery a zprostředkovatele interim managementu. Její členové pomáhají firmám řídit změny a důležité projekty, řešit krizové situace, zachraňovat jejich provozy a know-how, vyrovnávat se s nedostatkem či výpadkem odborných kapacit nebo se změnou situace na trhu. Pomohli zachránit řadu firem i značek, například v automobilovém průmyslu a strojírenství. Mezi nejznámější případy členů CAIM patří restrukturalizace automobilky TATRA.

„Udělením akreditace potvrzujeme, že Česká asociace interim managementu sleduje vývoj podnikání ve svém oboru a profesi, pečuje o rozvoj své členské základny i samotného oboru a může se podílet se na tvorbě právních předpisů, evropských či českých technických norem nebo jiných normativních dokumentů ovlivňujících dění v daném oboru,“ doplnil Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR.

Autorizace Hospodářské komory ČR je ne­jen pro státní správu garancí, že asociace reprezentuje širokou základnu podnikatelů a je lea­derem ve svém oboru. Státní správa se může na ni obracet při vytváření zákonů a norem nebo přímo na její odborníky. Jak uvádějí Pravidla autorizace udělení autorizace je zvláštním privilegiem a autorizovaný subjekt je uznán ve své oblasti jako speciální autorita a může veřejně zastupovat svůj obor. Vydává se na dobu tří let.

Mezi základní kritéria pro udělení autorizace patří dosavadní odborný přínos a profil v autorizovaném oboru. Komise hodnotí, jak subjekt reprezentuje svůj obor, jak spolupracuje, jaké má odborné zázemí, zda má a dodržuje etický kodex. Musí svojí činností či poskytováním svých služeb pokrývat celé území ČR nebo převažující část, musí prokázat svou kvalifikaci a významný vliv na profesním trhu.

Interim management je forma řízení firem, která k nám přišla ze západní Evropy zhruba před 15 lety. Její podstatou je poskytnutí manažerských kapacit, dovedností a zkušeností na předem dohodnutou dobu pro dosažení určitého cíle formou externí služby. Na rozdíl od poradců je interim manažer po smluvní dobu začleněn do organizační struktury společnosti. Interim manažeři pracují samostatně, ale i v týmech. Základními typy interim managementu jsou krizový nebo změnový, projektový a substituční.

Česká asociace interim managementu je přední českou organizací, která sdružuje zhruba 70 interim manažerů a také zprostředkovatele a zájemce o interim management v České republice. Vznikla v roce 2010. Jejím posláním je rozvíjet informovanost, povědomí a know-how o interim managementu, a budovat tak silné zázemí pro růst kvalitních českých interim manažerů.

(tz)
www.caim.cz 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3