INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Česká rada pro šetrné budovy, společně s asociacemi ČKAIT, Centrum pasivního domu a vydavatelem EXPO DATA, zakládá nový odborný časopis Energeticky soběstačné budovy. Pilotní číslo je již hotovo a nyní ho předkládáme odborné i laické veřejnosti.

„Je mi ctí, že Česká rada pro šetrné budovy stojí u zrodu tohoto nového odborného média, které myslím přichází ve velmi správnou chvíli," řekl předseda Rady Petr Vogel a dodal: „Problematika energetiky budov totiž patří k nejžhavějším legislativním i technickým tématům této doby a je více než pravděpodobné, že - alespoň vzhledem k naší generaci - jím už také zůstane."

Cílem titulu Energeticky soběstačné budovy je vytvořit unikátní informační platformu sjednocující oblast energeticky šetrného stavění, tedy oblast, která je v současných odborných periodicích popisována buď chaoticky, nebo neodborně, nebo jednostranně. Česká rada pro šetrné budovy bude ovšem ve svých textech v časopisu zdůrazňovat nejen optimální energetiku budov, ale také jejich komplexní šetrnost k životnímu prostředí. Cílové skupiny titulu jsou investoři, developeři, projektanti, dodavatelé i uživatelé staveb. Jim by měl být časopis praktickým průvodcem po klíčových trendech současného i budoucího stavebnictví a užívání staveb.

Titul je unikátní svou univerzálností. Ke čtenářům se bude v prvním řádném ročníku 2012 dostávat jako elektronický interaktivní magazín, jako tištěný časopis, a také jako aplikace na „chytré" telefony a tablety. Periodicita časopisu bude čtvrtletní.

Z obsahu pilotního čísla:

Pasivní a nulové budovy na společné cestě

Stavba City Green Court v Praze a CO2

Požadavky na tepelné izolace podle ČSN 73 0540-2:2011

Skla s povlakem ve stavebnictví

Připravovaná novela zákona o hospodaření energií

Vybraní autoři publikující v pilotním čísle:

Ing. Václav Knor, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Prof. Ing. František Hrdlička, CSc., děkan Fakulty strojní ČVUT v Praze

Prof. Ing. Jan Tywoniak, CSc., Fakulta stavební ČVUT v Praze

Ing. arch. Jan Praisler, Aleš Brotánek, AB ateliér

Environmentální tým společnosti Skanska a tým společnosti AGC Glass Europe

Online odkaz na plnou verzi pilotního čísla: http://esb.zeen.cz/pilot/

Co je Česká rada pro šetrné budovy

Rada byla založena 15. září 2009. Jejím cílem je podnítit trh, vzdělávání a změny v legislativě k vytvoření prostředí pro kvalitní stavby, které jsou zároveň ekonomicky ziskové i šetrné k životnímu prostředí. Komplexní šetrnost budov zahrnuje zejména finanční úspory, rozumné využívání zdrojů, ohledy na životní prostředí a citlivý přístup k lidskému zdraví. V současné době Radu tvoří přes 90 firem z celého spektra stavebního byznysu. Statut Rady je neziskový. K zemím, kde již podobné instituce působí, patří například Velká Británie, Francie, Německo, Polsko, USA nebo Indie. Rady působí již ve více než 80 zemích světa.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3