INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ŠKODA POWER dodá zařízení do tří plynových elektráren v Izraeli. Zakázka zahrnuje tři turbosoustrojí s příslušenstvím, plzeňská společnost zajistí rovněž technický dozor při montáži a uvedení do provozu. Uvedení bloků do provozu by mělo proběhnout v letech 2013 a 2014. ŠKODA POWER je v rámci této zakázky subdodavatelem své mateřské společnosti Doosan Heavy Industries & Construction (DHI&C). Stejný dodavatelský model platí i u další nové zakázky, jíž je modernizace turbín v indické elektrárně Sabarmati.

Tři turbosoustrojí o výkonech v rozmezí od 120 do 140 MW dodá ŠKODA POWER pro dostavby parních cyklů ke stávajícím plynovým elektrárnám v lokalitách Ramat Hovav u města Be'er Sheva, Hagit nedaleko Haify a Eskhol (necelých 30 kilometrů od Tel Avivu). V Izraeli tak úspěšně navazuje na již realizovanou dodávku dvou parních turbín 140 MW pro paroplynovou elektrárnu Dorad.

Nová zakázka je důležitá také kvůli svému charakteru, kdy přímým zákazníkem společnosti ŠKODA POWER je její mateřská společnost Doosan Heavy Industries & Construction (DHI&C). Společný projekt významně přispěje k posílení pozic DHI&C i ŠKODA POWER na středním východě a tento dodavatelský model (s DHI&C nebo Doosan Power Systems jako EPC kontraktorem) má velkou budoucnost i v dalších teritoriích. A to jak například v Indii a na středním východě, kde působí DHI&C, nebo v Evropě a v Americe ve spolupráci s Doosan Power Systems.

To ukazuje i další konkrétní příklad společných obchodních aktivit, jímž je kontrakt na modernizaci turbín 2x110 MW původního výrobce BHEL (v licenci ŠKODA) v indické elektrárně Sabarmati. EPC kontraktorem tohoto projektu je zde opět DHI&C společně s DPS India.

ŠKODA POWER se na projektu bude podílet dodávkou modernizovaných průtočných částí turbín, konkrétně vysokotlakého, středotlakého a nízkotlakého rotoru, rozváděcích kol, vnitřních vysoko- a středotlakých těles, a dále modernizací hydraulické regulace, výměnou systému kontroly a měřením turbosoustrojí pro každou z jednotek 110 MW. Investorem projektu je indický vlastník elektrárny Torrent Power Limited. Uvedení do komerčního provozu obou modernizovaných jednotek je plánováno na podzim 2013

O společnosti ŠKODA POWER

ŠKODA POWER, dceřinná společnost globálně působící skupiny Doosan a v rámci organizační struktury této firmy člen skupiny Doosan Power Systems, je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1250 MW pro široký rozsah aplikací. ŠKODA POWER je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O společnosti Doosan Power Systems

Doosan Power Systems je předním poskytovatelem čistých a ekologických technologií, produktů a služeb pro výrobu elektrické energie: od projektů elektráren na klíč po dodávky kotlů, parních turbín, zařízení pro jaderné a obnovitelné zdroje energie. Doosan Power Systems staví na mnohaletém dědictví a excelenci ve výrobě parních turbín ŠKODA POWER, a kotlů a zařízení pro kontrolu znečištění ovzduší z Doosan Babcock a Doosan Lentjes.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 36 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody či „zelenou" energii. Doosan svým zákazníkům dále poskytuje například i odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví či ocelové mosty.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3