INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

DZ DražiceSpolečnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, představila na letošním ostravském veletrhu Infotherma energeticky nejúčinnější tepelné čerpadlo značky NIBE S1256 s novým ekologickým chladivem R454B.

Toto zařízení systému země-voda, určené k šetrnému vytápění, chlazení a ohřevu vody, je možné propojit s řadou prvků chytré domácnosti. Tepelné čerpadlo NIBE S1256 (a jeho příbuzný model bez zásobníku teplé vody S1156) se umí díky plynulé regulaci výkonu kompresoru přizpůsobit aktuální potřebě tepla v domácnosti a optimalizovat tak svou spotřebu energie. Dosahuje proto nadstandardního sezónního topného faktoru (SCOP) až 6,22 a energetické třídy A+++. Všechny součásti nutné pro jeho provoz (včetně frekvenčně řízeného kompresoru, 180litrového zásobníku teplé vody, přepínacího ventilu, oběhového čerpadla či doplňkového elektrokotle o výkonu 9 kW) se nacházejí v jediné kompaktní vnitřní jednotce s nadčasovým skandinávským designem.

Tepelná čerpadla systému země-voda získávají energii ze čtyř základních zdrojů: ze skalního či jiného podloží (kolektor v hlubinném vrtu), povrchové vrstvy půdy (zemní kolektor), spodní vody (dvě studny) a z jezer nebo rybníků (plošný kolektor na dně vodní plochy). K jejímu absorbování ze země (a následnému předání tepelnému čerpadlu) slouží směs vody s nemrznoucí kapalinou, která cirkuluje v uzavřeném primárním okruhu. Využití tohoto zařízení přispívá k úspoře až 80 % energie oproti vytápění elektrickou energií.

„Tepelné čerpadlo NIBE S1256 ve třech výkonových variantách (1,5-8 kW, 3-13 kW a 4-18 kW) je velmi stabilním a spolehlivým zdrojem vytápění a ohřevu vody, který je ideální pro objekty s vyšší energetickou náročností. Je totiž vybavené frekvenčně řízeným kompresorem pro plynulou změnu výkonu, který se vždy přizpůsobí aktuální potřebě tepla, a proto výrazně snižuje provozní náklady. Jeho model 1,5-8 kW je dostupný rovněž ve verzi s pasivním chlazením (PC): tedy se speciálním výměníkem, díky němuž je možné využít pro ochlazování chlad přímo z vrtů bez nutnosti zapínání kompresoru. Kromě výjimečného sezónního topného faktoru disponuje toto tepelné čerpadlo rovněž uživatelsky přívětivým dotykovým ovládáním, integrovaným bezdrátovým připojením a možností vzdálené správy přes mobily a PC,” konstatuje Radek Červín, vedoucí prodeje divize NIBE Energy Systems CZ, výhradního dodavatele švédských tepelných čerpadel NIBE, a dodává: „Tepelné čerpadlo NIBE S1256 je navíc možné kombinovat s fotovoltaickým systémem, což ještě více posílí jeho nezávislost na veřejné distribuční síti.”

Tepelná čerpadla NIBE disponují funkcí pravidelného přehřátí zásobníku teplé vody, které obvykle probíhá jednou za dva týdny: tím se zabrání riziku množení nebezpečné bakterie legionella. Model NIBE S1256 vyniká vysokou výstupní teplotou topné vody 65 °C, a proto dosahuje požadované teploty s pomocí vlastního kompresoru (bez nutnosti dohřevu elektrokotlem).

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3