INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Výrobce židlí a stolů TON získal další významné ocenění za své produkty. Nový věšák Tee od designéra Jana Padrnose a židle 002 od Jaroslava Juřici získali prestižní ocenění Interior innovation award 2012. Oba produkty tak splňují přísná kritéria jak na poli technického zpracování a praktického užití, tak i v oblasti moderního designu. Stejné ocenění získala v loňském roce barová židle RIOJA od Lounge Designdroup. TON tak navázal na řadu ocenění, které v letošním roce získal. Tím nejznámější je například Reddot design award 2011 pro křeslo MERANO nebo Honourable mention v rámci Reddot design award 2011 pro němého sluhu PETALO.

Interior innovation award

Soutěž Interior innovation award uděluje prestižní ocenění v oblasti interiového nábytku. Byla zahájena v roce 2002 na veletrhu IMM v Kolíně a pořadatelem je soutěže German design council. Prostřednictvím této soutěže se podařilo IMM Kolín a German design council vytvořit účinný nástroj, díky kterému získávají firmy přidanou hodnotu pro své produktu a zvláštní pozici na trhu interiového nábytku.

Věšák Tee

Věšák Tee pochází z dílny českého designéra Jana Padrnose. Je to naprostá novinka, která bude uvedena do prodeje na začátku roku 2012. Dle designéra se jedná o věšák, který půdorysně nezabere moc místa a přitom je velkokapacitní. Velkou výhodou věšáku je různá výšková úroveň, tudíž na něj dosáhnou i malé děti, což mnoho věšáků zatím neumožňuje. Věšák je určen pro ty, kteří mají rádi čistý minimalismus. Je plně funkční a k tomu využívá velmi málo prostředků, to jak materiálově tak i tvarově.

Židle 002

Židle 002 vznikla jako vítězný návrh soutěže „Bentwood no limits" (Ohýbání bez limitu), která proběhla u příležitosti výročí 150 let ohýbaného nábytku v Bystřici pod Hostýnem. Designér Jaroslav Juřica tak navázal na tradici Michaela Thoneta a při zachování komfortu a dokonalého designu, posunul jeho legendární židli č. 14, která se sestává z 6 dílů, o kus dál. Šest vydělil dvěma a vznikla 002.

TON a.s.

Jsme TON, Váš výrobce židlí a stolů. Vyrábíme v místě, kde Michael Thonet roku 1861 položil základní kámen původní továrny THONET. Podle principu jejího zakladatele tak v Bystřici pod Hostýnem navazujeme na nejstarší výrobu ohýbaného nábytku.

Dnes je TON českou akciovou společností vycházející z tradice řemeslného umění za současné aplikace nových trendů v nábytkářském průmyslu, přičemž řadu z nich sami iniciujeme. Naše produkty jsou v současnosti exportovány do více než 60 zemí světa. Novinky v našem sortimentu každoročně prezentujeme na prestižních mezinárodních výstavách jako Salone del Mobile Milano, IMM Cologne nebo 100% Design London. Při vývoji nových modelů spolupracujeme s významnými českými i zahraničními designéry.

Jsme vyhledávanou značkou architektů, provozovatelů hotelů, restaurací, kaváren a v neposlední řadě také domácností.

Jsme TON, Váš výrobce židlí a stolů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3