INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
go2003Začíná leden a prodlužující se dny jsou příslibem návratu teplejší části region2003roku, kdy většina lidí vyráží na cesty. Někdo objevuje krásy nejbližšího okolí, jiný hledá dobrodružství a zážitky až na druhém konci světa. Tu vůbec nejaktuálnější nabídku zájezdů, poznávacích cest i výletů naleznete ve dnech 12. až 15. ledna 2012 na brněnském výstavišti, kde vás čeká také bohatý doprovodný program. Dvojice veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR je nejširší tuzemskou přehlídkou svého druhu a opět slibuje pořádnou porci inspirace.

Domácí turistika táhne

Češi objevují krásy své vlasti a stále častěji vyrážejí na výlety v tuzemsku. Šetří tak kapsu i čas a jsou spokojeni se stále kvalitnější turistickou infrastrukturou a širší nabídkou služeb. Výběr mají obrovský, protože každý region je něčím specifický a jedinečný.

Rozmanitost českých a moravských krajů již dvacet let dokumentuje veletrh REGIONTOUR, který letos znovu obsazuje největší pavilon P. V nejširší nabídce turistických cílů v České republice určitě najdete mnohá místa, o kterých jste zatím ani neslyšeli a zatoužíte se tam vypravit. A nejen to - dostane se vám také informací o možnostech ubytování a dalších službách, kterých stále přibývá. Na jediném místě porovnáte nabídku jednotlivých lyžařských středisek včetně nových sjezdovek a aktuálních ceníků, získáte nové mapy cyklotras, zjistíte sezónní novinky v nabídce hradů a zámků a mnoho dalšího. Vedle tuzemských krajů se v pavilonu P prezentují také turistická střediska ze Slovenska a Rakouska. K nováčkům ročníku patří například jihočeské Sdružení růže, jehož cílem je ochrana a prezentace kulturního a přírodního dědictví na území bývalého Rožmberského dominia, turistické sdružení Českomoravské pomezí nebo slovenské lázně Dudince a Smrdáky.

Díky přítomnosti stovek odborníků z cestovního ruchu si na veletrhu zároveň můžete nechat poradit a dozvědět se informace, které na internetu jen tak nenajdete... třeba o přípravách oslav 1150 let od příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu. Toto výročí si připomeneme v roce 2013 a na východní Moravě se na něj už dnes pečlivě chystají. Právě církevní turistika, pro jejíž rozvoj má Česká republika s hustou sítí sakrálních památek výborné předpoklady, byla vyhlášena zvýrazněným tématem veletrhu REGIONTOUR 2012.

Zvláštní pozornost je věnována také cykloturistice. Zcela nový projekt Cykloturistika v regionech ČR soustředí na jedno místo prezentaci cyklistických tras, speciálních map, nových modelů kol i cyklistických potřeb a doplňků.

Živá pozvánka na zahraniční dovolenou

Ať už si chcete si v předstihu vybrat letní dovolenou s veletržní slevou, využít aktuální nabídky lyžařských zájezdů, získat cestovatelské informace nebo jen snít o nových cestách, ve všech případech budete v pavilonu F na správném místě. Již 22. mezinárodní veletrh GO je přehlídkou výjezdové turistiky od klasických rekreačních pobytů přes poznávací zájezdy až po dovolenou pro sportovce a dobrodruhy. Porovnáte zde aktuální nabídky českých cestovních kanceláří jako Firo Tour, America Tours, Viktoria Tour, Kovotour Plus, Atis, Rekrea, Interhome, Livingstone, Kudrna a mnoha dalších. Samozřejmě nechybějí ani zahraniční vystavovatelé mj. z Rakouska, Německa, Chorvatska, Maďarska nebo Dominikánské republiky.

Vedle stánků budou o přízeň návštěvníků soupeřit dvě pódia s doprovodným programem, který pozve do konkrétních destinací. Živé besedy s promítáním filmů, ukázkami tance a místního folklóru i ochutnávkami typických lahůdek se u diváků těší velké oblibě. Letos vás pozvou například na Kypr, na západ USA, do Číny nebo do Norska. Zajímavostí bude přednáška o cestě Trabantem na Kavkaz nebo seznámení se španělskou židovskou kulturou.

Na své si přijdou také aktivnější návštěvníci. Vyhlášené slovinské centrum adrenalinových sportů Bovec pro ně připravuje nejen prezentaci outdoorových, horolezeckých a vodáckých aktivit, ale také menší lezeckou stěnu a lanové centrum, kde se mohou vyřádit i se svými ratolestmi. Vítěz speciální veletržní ankety navíc získá pobyt a outdoorový program v Bovci.

Speciální dávku inspirace nabídnou přednášky čtyřdenního cestovatelského festivalu GO KAMERA 2012 v Kongresovém centru na brněnském výstavišti. Ústředním tématem letošního 15. ročníku je Indie a mezi hosty nechybí slavný švýcarský spisovatel a záhadolog Erich von Däniken.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3