INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost JVM-RPIC připravila pro všechny zájemce o podnikání specializované výukové kurzy, které lze absolvovat distančně pomocí prostředků elektronického vzdělávání. Součástí řešení je i specializovaná aplikace pro tvorbu podnikatelského plánu. Technickou část řešení založenou na e learningovém systému Moodle dodala společnost PragoData Consulting.

Společnost JVM-RPIC, která se dlouhodobě specializuje na podporu začínajících podnikatelů, připravila pro všechny zájemce o podnikání specializovaný e-learningový program Základy podnikání on-line. Výukový program je určený jak novým zájemcům o podnikání, tak i těm, kteří již svoji firmu či živnost vedou a chtějí získat nové znalosti a dovednosti pro úspěšný rozvoj svého podniku. Zájemci mají k dispozici předpřipravené studijní bloky.

E-learning pro začínající podnikatele nabízí šestnáct samostatných vzdělávacích modulů zaměřených na všechny důležité oblasti, se kterými se podnikatel může setkat – od daňové a účetní problematiky přes bezpečnost práce a požární problematiku až po komunikační dovednosti a využití IT v praxi podnikatele. Na závěr každého modulu absolvuje účastník test a je informován, do jaké míry si osvojil nové poznatky. Výstupem navázaným na úspěšné otestování je certifikát.

Pro nerozhodnuté zájemce o podnikání nabízí e-learningový program Základy podnikání on-line specializovaný autoidentifikační test složený ze stovky otázek různých oblastí a obtížností. Na základě testu je automaticky vypracován přehled o předpokladech k podnikání a naplánován vhodný vzdělávací plán. Součástí několikastránkového vyhodnocení včetně grafů je i uvedení zjištěných nedostatků s návrhem řešení. Součástí e-learningu je také specializovaná aplikace pro vytvoření podnikatelského plánu, v rámci které má uživatel k dispozici několik desítek vstupních formulářů. Výstupem jsou přehledné grafy a především tisková podoba podnikatelského plánu.

E-learningový program Základy podnikání on-line je jedním ze stavebních kamenů celostátního portálu zaměřeného na problematiku zahájení podnikání – iPodnikatel.cz, který je hlavní aktivitou Centra pro začínající podnikatele společnosti JVM-RPIC.

Portál využívá přední systém pro řízení vzdělávání – LMS Moodle, který na Českém trhu zastupuje oficiální partner Moodle Pty, společnost PragoData Consulting. V rámci projektu zajistila společnost PragoData Consulting technickou část realizace včetně vytvoření kurzů a provozního prostředí.

„E-learningový program Základy podnikání on-line je svojí náplní i rozsahem v České republice unikátním projektem," řekl Jiří Kučera, ředitel společnosti JVM-RPIC. „Jeho unikátnost spočívá především v propojení 16 odborných vzdělávacích okruhů, které by měl každý začínající podnikatel ovládat, interaktivního nástroje pro sestavení a modelování podnikatelského plánu včetně ekonomických propočtů a možnosti zapojení specializovaného poradce do procesu studia. Velmi kvalitní a zajímavou součástí je autoidentifikace, která umožňuje budoucím podnikatelům vyhodnotit své předpoklady k podnikání a zvážit oblasti, kde je potřeba doplnit znalosti před vlastním zahájením podnikání."

Vedoucí Centra pro začínající podnikatele Lenka Horáková doplnila: „Za vyzdvihnutí stojí i vysoce praktické zaměření obsahové části, která je mj. i díky zdařilému technickému řešení e-learningového prostředí Moodle snadno využitelná i pro uživatele, kteří nejsou přímo studijní typy. Zvážíme-li fakt, že tento vzdělávací nástroj se podařilo autorům doplnit o komunitní síť pro začínající podnikatele provozovanou přímo na portále iPodnikatel.cz, lze hovořit skutečně o ojedinělém projektu na českém internetu, kdy dochází k propojení vzdělávání, komunikace a spolupráce, tedy základním atributům typickým pro tzv. WEB 2."

E-learning pro začínající podnikatele má za sebou již řadu pilotních absolventů. Paní Martina Müllerová se připravuje na své podnikání na rodičovské dovolené a o e-learningu řekla: „Kurz mi vyhovuje, je přehledný a zajímavě psaný. Nenudím se u něj a na každou další lekci se těším." Pan Zdeněk Žák už s podnikáním začal, ve svých začátcích se snaží doplnit si potřebné znalosti, které mu pro podnikání chybí: „Obsahová náplň mi naprosto vyhovuje. Text je psaný zábavnou formou, není to pouze strohá prezentace s hromadou dat. S programem jsem naprosto spokojený."

„Jsme velmi rádi, že společnost s tak významným postavením v oblasti poskytování služeb začínajícím podnikatelům si pro svůj záměr zvolila Moodle," řekl Marek Kocan, ředitel divize elektronického vzdělávání ve společnosti PragoData Consulting. „Tento konkrétní případ jen podtrhuje fakt, že Moodle je možné úspěšně nasadit ve všech oblastech – od akademického prostředí až po komerční sféru včetně úzce specializovaných firem. Rozšíření v podobě podnikatelského plánu navíc dokazuje, že Moodle lze přizpůsobit i velmi specifickým požadavkům jednotlivých zákazníků."

E-learning pro začínající podnikatele je dostupný na adrese www.ipodnikatel.cz.

O společnosti JVM-RPIC (www.jvmrpic.cz)

Společnost JVM-RPIC, spol. s r.o. byla založena v roce 1992 a je soukromou společností. Od svého vzniku se věnuje poradenství pro podnikání a regionálnímu rozvoji malého a středního podnikání. Cílový segment trhu jsou malé a střední podniky. Od roku založení je oficiálně zahrnuta mezi poradenské společnosti úzce spolupracující s ČMZRB, a.s. - státní nástroj podpory podnikání. V roce 2004 společnost získala ocenění „Nejlepší RPIC v ČR". Nabídku společnosti lze strukturovat do čtyř základních oblastí:

• Dotační poradenství

• Rozvojové projekty a analýzy

• Centrum pro začínající podnikatele

• Centrum pro hospodářskou spolupráci s Čínou

Kontakt pro novináře:

Lenka Horáková, vedoucí Centra pro začínající podnikatele

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. +420 577 210 729

O společnosti PragoData Consulting (www.pragodata.cz)

Společnost PragoData Consulting, s.r.o. působí úspěšně v oblasti informačních technologií od roku 1992. Společnost je jediným oficiálním partnerem Moodle pro Českou republiku.

Společnost v uplynulých letech realizovala řadu projektů pro přední české i zahraniční společnosti a zákazníkům nabízí služby v oblastech:

• Projektů řízení vzdělávání a e-learningu na platformě Moodle

• Informační strategie

• Řízení projektů implementace informačních systémů

• Podnikových procesů – metodika, analýzy, optimalizace

• Přípravy projektů financovaných z fondů EU

• Dotačního managementu projektů financovaných z fondů EU

• Návrhu a vývoje webových aplikací

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3