INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
koposKaždoročně na jaře představuje Kopos nové výrobky, které podle požadavků zákazníků a trhu vyvinuli pracovníci oddělení technického rozvoje společnosti. Letos jsou připraveny tyto novinky:

KSK_80• elektroinstalační krabice KSK 80 v uzavřeném provedení, s úplnou ochranou před prachem a intenzivně tryskající vodou (IP 66). Krabice o rozměrech 81x81x50 mm disponuje 8 vstupy o průměru 20 mm. Vstupy jsou tvořené membránou, která se protahováním vodiče prorazí. Membránu lze také zcela odstranit a použít trubku či průchodky s maticí. Integrované těsnění v upevňovacích otvorech zamezuje narušení IP krytí při instalaci. Krabice je určená pro montáž do vnitřních i vnějších prostor s vysokou vlhkostí. Díky použitému bezhalogenovému materiálu splňuje požadavky na elektroinstalaci v prostorách se zvýšenými požadavky na ochranu osob a materiálových zdrojů.

• elektroinstalační krabice do dutých stěn KP 64 LD. Vstupní otvory pro vodiče jsou zhotoveny z pružného materiálu, který se zavedením kabelu nebo trubky prorazí. Vzduchotěsnost vstupu zůstává zachována. Díky této vlastnosti je krabice vhodná všude tam, kde je kladen velký důraz na vzduchotěsnost elektroinstalace (např. pasivní domy).

Krabice se vyrábí se i v bezhalogenovém provedení v bílé barvě s označením KP 64LD HF. Stejně tak krabice KU 68 LD (starší a větší sestra od zmiňované KP 64 LD) se nyní nabízí i v provedení KU 68 LD HF.

Dvojvstřikové krabice KP 64 LD a KU 68 LD byly na veletrhu Electron v březnu 2012 oceněny cenou Grand Prix.

• trojnásobná elektroinstalační krabice do zateplení KEZ – 3 umožňuje instalovat až 3 přístroje ve společném rámečku (zásuvky, vypínače) na zateplené fasády budov s osovou roztečí 71 mm. Je vhodná pro zateplovací vrstvy v rozmezí 100 - 250 mm. Krabice je vhodným řešením, jak realizovat elektroinstalaci v zateplení bez vzniku tepelných mostů.

• dvě spojovací přístrojové krabice různých hloubek, doplňující soustavu krabic pod omítku: KP 68/2 s hloubkou 30 mm pro montáž elektroinstalace v tenkých příčkách, a 42 mm hluboká krabice KP 68. Obě přístrojové krabice lze spojit v souvislou vodorovnou řadu s osovou roztečí 71 mm. Doporučují se max. 3 krabice vedle sebe. Lze je kombinovat vzájemně mezi sebou a dále s krabicemi KU 68-1901 (hloubka 42 mm) a KPR 68 (hloubka 66 mm).

• nástavné rámečky NR 68/6 a NR 68/10, vhodné pro jednotlivě instalované krabice řady KU a KP, které jsou svým okrajem při montáži zapuštěny pod úroveň omítky nebo obkladů. Nově je lze je použít i na krabice pro sdružené přístroje KP 64/2,3,4,5.

• rodinu bezhalogenových výrobků rozšiřuje první bezhalogenový parapetní kanál PK 110x70 HF, určený do prostředí s větší koncentrací lidí a se zvýšeným zájmem na ochranu osob a zařízení. Jedná se o jednokomorový parapetní kanál s možností přímého vložení přístrojové krabice a následné montáže běžných typů přístrojů. Je určený k uložení silových a sdělovacích obvodů a dalších rozvodů.

• stěnový úchyt kabelové lávky KLSU. Umožňuje montáž kabelových lávek přímo na stěnu. Způsobem použití nahrazuje dříve používané příchytky typu KLSU a díky propracované konstrukci poskytuje i při méně robustním provedení stejné vlastnosti. K jeho ukotvení je třeba menších kotevních prvků, což přináší finanční úsporu při montáži. Všechny vlastnosti je možné využít i u systémů se zachováním funkčnosti při požáru, pro které je výrobek také certifikován.

Kopos Kolín vyrábí plastový elektroinstalační úložný materiál a kovové kabelové nosné systémy. Sortiment zahrnuje více než 7000 druhů výrobků. Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních a podílela se na dodávkách stínícího systému Neutrostop pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN.

Kopos Kolín a.s. je držitelem certifikátu podle norem ISO 9001 a ISO 14001 a také osvědčení Bezpečný podnik a Česká kvalita.

Firma v současné době v České republice zaměstnává 365 lidí, v dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 156 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrná doba působení zaměstnance v Koposu je přes 11 let.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3