INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

RWE Power AG zvyšuje výrobní kapacitu o 500 tisíc tun. Záruka dlouhodobých dodávek za předvídatelné ceny. Sušený a pulverizovaný lignit z Rýnských lignitových dolů si po celé Evropě získává stále větší popularitu jako provozní zdroj energie, a to díky mnohem nižším nákladům oproti ropě a zemnímu plynu. Tento produkt prodává firma Rheinbraun Brennstoff GmbH (RBB), dceřiná společnost RWE Power AG, pod názvem "lignite energy pulverized (energie z pulverizovaného lignitu)". Jako jediný zdroj energie v Evropě, který je dlouhodobě dostupný ve větším množství, lze lignit v jeho vylepšené pulverizované podobě "lignite energy pulverized" používat pro řadu aplikací. Díky možnosti dodávek prostřednictvím nákladní vlakové dopravy (a to jak v cisternách, tak v silech) mohou toto palivo využívat například vápenky, cementárny, výrobci asfaltu, lze použít při průmyslovém sušení i v papírenském průmyslu. Další oblastí, kde se toto nízkonákladové palivo úspěšně používá, zejména pro sušení vojtěšky, je zemědělská výroba a výroba krmiv. Na rozdíl od černého uhlí se lignit těží v povrchových lomech a jeho těžba je tak mnohem hospodárnější. I to je důvodem proč jsou produkty jako "lignite energy pulverized" konkurenceschopné i v mezinárodním měřítku. Jednou z hlavních výhod pro zákazníky je skutečnost, že díky dlouhodobým smlouvám s garantovanou a pevnou cenou, mohou svou ekonomiku stavět na stabilních a předvídatelných základech.

Firmy z celé Evropy využívají nízkonákladovou energii. Pro další zvýšení flexibility dodávek používá firma RBB dva moderní zpracovatelské terminály, z nichž každý je vybaven silem o kapacitě 700 tun. Tyto závody se nachází v blízkosti měst Ulm a Brandenburg an der Havel. Důležitým prodejním centrem ve východní Evropě je závod v Berouně, odkud se tento produkt vyváží do Polska, Slovenska, Slovinska, Rumunska a Maďarska. Dodávky do Francie a zemí Beneluxu jsou zajišťovány ze Štrasburku a Ghentu, zatímco centrála společnosti ve Frechenu je v přímém kontaktu se zákazníky v Německu a alpské oblasti. V červenci 2012 uvedla firma RWE Power ve svém výrobním závodě v blízkosti Kolína nad Rýnem do provozu další drtírnu, což jí umožnilo zvýšit roční výrobní kapacity o 500 tisíc tun. Díky kvalitní prodejní síti dokáže firma zajišťovat dodávky svých produktů po celém světě, při zachování cenově příznivých podmínek.

Další informace najdete na webových stránkách http://www.lignite-energy.com.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3