INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

epo 1Společnost Zásilkovna, přední česká logistická firma, otevřela nové logistické centrum v Praze. Průměrná kapacita nového depa je 600 000 přepravených zásilek měsíčně, během vrcholu sezóny v době předvánočních nákupů může měsíční kapacita překonat hranici 1 milionu.

Celková rozloha je téměř 4000 m2. Depo je vybaveno nejmodernějšími technologiemi jako jsou online čtečky nebo kamerové a bezpečnostní systémy. V novém logistickém centru bude pracovat 40 lidí. V letošním roce otevře Zásilkovna nová depa ještě v Hradci Králové a v Ostravě. Celkové investice do nových distribučních center dosáhnou v letošním roce téměř 10 miliónů korun. Hlavním cílem je zvýšit efektivnost svozů a rozvozů zásilek a zlepšit servis pro zákazníky.

„Obrat skupiny Packeta, kam patří také Zásilkovna, vzrostl za první pololetí meziročně o 72 procent na téměř 425 milionů korun. O 70 procent vzrostl také počet přepravených zásilek. Naším cílem pro letošní rok je dosáhnout obratu 1,3 miliardy korun, v počtu zásilek pak 18,5 milionu kusů. S takto výraznými nárůsty se samozřejmě také zvyšují nároky na větší distribuční kapacity. Proto jsme se rozhodli investovat do nových logistických centrech. V současné době máme za celou skupinu celkem 17 dep a jejich počet budeme dále navyšovat. Nedávno jsme například koupili depo na Slovensku,” říká Simona Kijonková, CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny.

epo 2“Nová depa nám umožní pružně reagovat na svoz zásilek a díky zkrácené dojezdové vzdálenosti také výrazně urychlí jejich doručení. Pomohou nám také lépe zvládnout předvánoční vrchol celé sezóny, který bude v letošním roce podle našich prognóz opět rekordní,“ doplňuje Ondřej Žák, výkonný ředitel Zásilkovny.

V současné době má skupina Packeta, majitel Zásilkovny, celkově 17 dep: 9 v České republice (2 v Praze, dále jedno v Plzni, Teplicích, Soběslavi, Pardubicích, Brně, Olomouci a Ostravě), 5 na Slovensku (Bratislava, Žilina, Poprad, Trenčín, Zvolen), jedno v Maďarsku (Budapešť), v Rumunsku (Bukurešť) a v Polsku (Polský Těšín).

Distribuční centrum Praha

⋅ Adresa: Praha 6 / U Silnice 949/11 / Praha 6 – Ruzyně
⋅ Velikost: 3915 m2 (sklad sklad 3500 m2, zázemí pro zaměstnance + office 415 m2)
⋅ Kapacita: průměr 30 000 zásilek/den, maximální cca 100 000 zásilek/den v sezóně / měsíční průtok zásilek 600 000 zásilek/v sezoně více než 1 milion zásilek
⋅ Technologie: online čtečky, zesílený internet WIFi, moderní bezpečnostní zařízení (PIR detektory pohybu, vratové magnety), rozsáhlý kamerový systém (72 kamer)
⋅ 130 regálových pozic
⋅ 150 klecí na třídění zásilek
⋅ Počet zaměstnanců: cca 40
⋅ Celková investice: cca 3 miliony korun

Ryze český logistický projekt

Zásilkovna je ryze český franšízový logistický projekt Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Zásilkovna má aktuálně více než 2800 výdejních míst a spolupracuje s více než 26 000 e-shopy. Zásilkovna také nabízí levnější, rychlé a jednoduché doručování zásilek na adresu. E – shopy tak mohou posílat své zásilky do všech zemí Evropské unie, na Ukrajinu, Ruska a do Švýcarska. K letošnímu roku Zásilkovna přepravila více než 34 milionů zásilek.

Více na www.zasilkovna.cz 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3