INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Modesk 0558Rychlý životní styl, dlouhé sezení u počítačů a zejména nesprávné držení těla aktuálně trápí většinu populace v práci i doma. Aby člověk předešel únavě, bolestem a psychické nepohodě, je ideální střídat polohy vsedě a vestoje. Ne každé pracoviště je však tomuto požadavku nakloněno a umožňuje svým vybavením tyto varianty.

K dobré výkonnosti je zapotřebí ideální pracovní zázemí s ergonomicky nastavitelným stolem a židlí. To je trend, kterým se řídí například v Holandsku, kde je ze zákona povinné, aby zaměstnavatelé vybavili kanceláře výškově nastavitelnými stoly, na rozdíl od ČR.

Každý člověk má na vybavení jiné požadavky a cesta individualizace firem k zákazníkovi se v globalizovaném světě oceňuje. Touto filozofií se řídí MODESK, český výrobce designových, výškově nastavitelných stolů, který uvádí unikátní a inovativní produkt na trh právě v těchto týdnech. Trend jedinečného přístupu výrobce spočívající ve výškovém nastavení apeluje na změnu pracovních návyků. Jednání u výškově nastavitelného stolu ve stoje podle výzkumu odbourává únavu a zefektivňuje pracovní porady, u kterých se neusíná. Není tedy pochyb o tom, že náklady na pořízení výškově nastavitelných stolů se zaměstnavatelům vyplatí. „Stále více majitelů firem se snaží vycházet vstříc zaměstnancům formou sofistikovanějšího a pohodlnějšího pracovního prostředí. Odměnou jim pak je vyšší efektivita a aktivnější pracovní nasazení“ vysvětluje výhody nastavitelného stolu Kateřina Zaydlarová, CEO společnosti Modesk.

Modesk 0512MODESK dbá na materiál, vzhled i funkčnost a nabízí celý ekosystém pro kancelář i domácnost s ohledem na individuální přání a potřeby. Navazuje na dlouholetou tradici českého designu a truhlářské výroby v jedinečné kombinaci minimalistického funkčního designu, který se hodí do každého interiéru. Díky kombinaci nadčasových ocelových komponentů a vysoce kvalitního dřeva je designově zajímavý. Dřevěné části stolů jsou ručně vyrobeny mistrem truhlářem z Vysočiny a kovové části stolů jsou dílem české kovovýroby. Unikátní systém umožňuje sestavit stůl prostřednictvím konfigurátoru na míru.

Designový stůl v různých provedeních je vybaven třístupňovými sloupky dánské výroby s dlouhým zdvihem a antikolizní ochranou. Zásuvka pod deskou se čtyřmi volnými pozicemi umožňuje zapojit příslušenství včetně lampičky. Nastavitelný stůl podporuje lepší výkon, zvyšuje dynamiku práce v týmu a zkracuje porady. Navíc si u něho uživatel šetří záda, zapojuje a posiluje svaly na těle, spaluje vestoje více energie, prokrvuje si oběhový systém a tím snižuje únavu těla. Desku k sezení si uživatel může nastavit tak, aby nepřetěžoval krční páteř a lokty měl ve správném úhlu k poloze těla. Tyto priority a originální systém vymyslel MODESK tak, aby se odlišil od jiných dostupných nastavitelných stolů v ČR. Uvedení značky MODESK na český trh je spojeno s účastí na největší přehlídce designu ve střední Evropě – Designblok 2019.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3