INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
logo_regionalni_potravinaUž příští víkend bude opět možné poznat a ochutnat to nejlepší z českých regionů na jediném místě. Na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad se vrací Regionfest, největší prodejní přehlídka oceněných zemědělských a potravinářských produktů. V pátek 21. a v sobotu 22. října může veřejnost ochutnat a zakoupit výrobky, které uspěly v projektu Ministerstva zemědělství Regionální potravina.

Na letošním ročníku se představí 51 výrobců z 13 krajů České republiky, kteří zvítězili v prvním nebo druhém ročníku soutěže Regionální potravina. Veřejnost se může těšit na uzenářské, pekárenské a cukrářské výrobky, produkty z včelí farmy, pivní speciály, produkty z rybárny a další pochoutky.

Návštěvníci budou na místě moci ochutnat a zakoupit například pečivo z malých pekáren, 100% ovocné šťávy bez umělých přísad, medové víno, paštiku s medvědím česnekem a pravý staročeský medovník. Areál bude návštěvníkům otevřen v pátek od 13:00 do 18:00 hod., v sobotu od 10:00 do 18:00 hod.

Kromě toho je pro veřejnost připraven i bohatý doprovodný program. Kuchaři představí tradiční pokrmy z jednotlivých krajů. Návštěvníci se můžou těšit také na taneční a hudební vystoupení nebo soutěže pro děti.

O letošním ročníku soutěže Regionální potravina

V soutěži Ministerstva zemědělství Regionální potravina letos uspělo 99 výrobků, které získaly právo užívat po čtyři roky logo Regionální potravina. Letošní ročník byl teprve druhý, přesto ukázal, že zájem o prestižní logo mezi výrobci stoupá. Výrobci a zemědělci mohli své výrobky přihlásit do dvou kategorií masných výrobků, dvou kategorií mléčných výrobků, mezi pekařské výrobky, cukrářské výrobky, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zeleninu a další výrobky v kategorii ostatní.

Více informací o projektu je k dispozici na stránkách www.regionalnipotravina.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3