INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IMG 0774Zajímavýpohled na evropský realitní trh poskytla nedávná návštěva jedné z předních evropských osobností, Francoise Gagnona z realitní sítě ERA Europe. Stárnutí evropské, tedy i české populace je podle něj matematický problém, o němž nikdo příliš nechce hovořit, nicméně již dnes stále významněji ovlivňuje trh s nemovitostmi. A to především v zemích s bohatou historií či kulturním zázemím. V hledáčku zahraničních investorů, zejména Asiatů, jsou tak města jako je Praha, Paříž, Amsterodam a další historicky a kulturně významná města.

Žádná vláda České republiky a ani vlády ze zemí EU nenalezla jednoznačně efektivní řešení na snižování porodnosti a stárnutí své populace. To s sebou nese řadu efektů a v oboru realit to ovlivňuje nejen pokles ochoty obyvatel bydlet v pronájmu a nákupu vlastních nemovitostí, ale i stále větší, dnes již velmi významný zájem zahraničních investorů o nemovitosti v hlavních městech EU a městech s bohatým kulturním a historickým zázemím. Uvádí se pak největší zájem z kontinentů, tedy z Ameriky, ale především z Asie a dále pak z Afriky.

„Evropa je v téměř všech zemích velmi bohatá na historii, umění, architekturu, a je tak velmi atraktivní pro jakéhokoliv investora do realit ve světě,“ uvádí Francois Gagnon, Prezident realitní sítě ERA Europe, která má své zastoupení v ČR prostřednictvím franšízingové sítě ERA Reality.

Praha, ale i další hlavní města Evropy podle něj pak vzbuzují v investorech velmi zajímavé obchodní konotace, především pak emocionální.

Trh realit se i díky tomuto trendu stabilizuje

V roce 2014 a dále se očekává, a na trhu realit se to již nyní potvrzuje, že tento trend pomůže stabilizovat trh nemovitostí v ČR a EU. Stabilizuje to i cenu nemovitostí. Zájem zahraničních investorů o kulturně bohaté lokality vzbuzující plno emotivních asociací je tak vítaným momentem, který udržuje ekonomiku i ceny na zdravé úrovni.

„Minulý rok jsem na Karlově mostě, s Pražským hradem za sebou, pořídil snímek a postoval ho na svůj facebookový profil, kde mám několik tisíc kontaktů. Na příspěvek přišlo okamžitě více než padesát příznivých reakcí, které naznačovaly, jak krásné místo to je a jak rádi by jej navštívili. Je to ohromný rozdíl oproti podobné fotografii z Ameriky,“ dodává osobní zkušenost Francois Gagnon, prezident sítě ERA Europe. „I to je vlastně důkaz, že emoce prodávají a města České republiky i řada měst Evropy je jimi doslova nabitá.“

Pro rok 2014 se tak očekává stabilizace cen nemovitostí v ČR i v zemích EU, s menší výjimkou zemí, jako je Španělsko, kde krize na trhu nemovitostí (a související negativní efekty) potrvá ještě několik let.

O společnosti ERA Reality Česká republika

Skupina ERA Reality vznikla v roce 1971 pod celým jménem Electronic Realty Asociates. Firmu založil Američan Jim Jackson, který jako první makléř sdílel s pomocí faxu své realitní zakázky s dalšími realitními kancelářemi. Pozici lídra v oblasti komunikace, technologií a služeb si ERA Reality drží dodnes. Působí ve 42 zemích po celém světě, provozuje 2400 kanceláří a spolupracuje s 32 000 makléři. Svou evropskou expanzi zahájila ERA v roce 1993 ve Francii, nyní spravuje nejrychleji rostoucí realitní síť v Evropě. Nová master franchisová licence ERA Reality pro Českou republiku byla udělena počátkem roku 2013. Více informací na http://www.era-reality.cz .

Francois Gagnon (Prezident ERA Europe)

Francois Gagnon pochází z Kanady, přestěhoval se do USA, kde vystudoval a poté se zapojil do podnikání na trhu s nemovitostmi. Z důvodu sdílení úspěšných metod s podnikateli a profesionály založil v roce 1985 svou vlastní společnost, poskytující školení a koučink v realitním oboru v USA, Kanadě a Evropě.  V roce 1993 se přesunul do Francie, kde zahájil evropské operace celosvětové franšízové sítě ERA Real Estate. Pod jeho vedením, v roli prezidenta ERA Europe, společnost expandovala do čtrnácti evropských zemí a stala se nejrychleji rostoucí franšízovanou sítí s více než 1100 realitními kancelářemi v Evropě. Francois za posledních 20 let pracoval s různými Master Franchisory v oblastech rozvoje, managementu a public relations. Francois je dlouholetým členem prestižní asociace speakerů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3