INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ecommerce obrázekPočet agentur, které v současnosti nabízí e-shopové řešení na míru, dosáhl aktuálního počtu 242. Zhruba 100 z nich disponuje ročním obratem do 3 milionů korun, přičemž 204 z nich sídlí v ČR, zbylých 38 působí u našich východních sousedů.

V závislosti na požadavcích se cena za vytvoření elektronického obchodu může vyšplhat až na 10 milionů korun. Vyplývá to z analýzy českého a slovenského trhu, kterou provedla společnost Shopsys, jenž se soustředí na technologický vývoj a kontinuální rozvoj velkých e-shopů na míru a komplexní klientskou péči.

Množství agentur nabízejících e-shopová řešení se rok od roku rozrůstá. Z celkového počtu jich 84 %, tedy 204, pochází z České republiky. Největší koncentrace agentur je v Praze (78), v Moravskoslezském (33) a Jihomoravském (28) kraji. Česká B2C e-commerce (tj. objem peněz, které se utratí v českých e-shopech), roste meziročně cca o 15–20 %. V segmentu agentur vytvářejících e-shopy na míru se předpokládá, že růst bude o něco málo pomalejší, přibližně v rozmezí mezi 10 a 15 %

Roční obrat (RO) ve výši 3 milionů korun se týká něco málo přes 100 agentur. Zpravidla se jedná o mikropodniky, které čítají pouze několik málo jednotlivců. Dalších 23 agentur se dokáže vyšplhat ještě o dva miliony (RO) výše. Skupinu středních agentur tvoří firmy, jejichž roční obrat se dostává do hodnot představující nižší desítky milionů. Aktuálně se jich dá napočítat necelá stovka. Velké agentury jsou na tom znatelně lépe. Často dosahují zhruba dvojnásobku, v některých případech i trojnásobku ročního obratu středně velkých firem. Hranici 60 milionů ročního obratu pak překoná pouhých 9 agentur.

Rozpětí cen, za které agentury dosahují svých ročních obratů, je opravdu velmi široké. Nejlevnější řešení nabízí svým klientům zpravidla do 100 tisíc korun. „Spodní hranice intervalu, která začíná nejčastěji na cca 80 tisících korunách, je typická pro krabicová řešení s minimem úprav na míru“ uvádí Lukáš Havlásek, CEO společnosti Shopsys a dodává: „Na druhé straně vysoce individualizovaná B2C řešení a B2B portály svou cenou mohou šplhat i nad hranici 10 milionů. Cena se také liší podle toho, na jak technicky vyspělé platformě si klient nechává e-shop na míru vytvořit. Kvalitní technologie sice znamenají větší počáteční investici, ale z dlouhodobějšího hlediska se do nich kvůli udržitelnosti rozhodně vyplatí investovat.”

Společnost Shopsys se zabývá vývojem velkých e-shopů na míru a jejich kontinuálním rozvojem. Firma je na trhu od roku 2003 a za sebou má více než 800 realizovaných e-shopů. Zaměřuje se na ty největší B2B a B2C řešení na míru a využívá špičkové technologie. S vlastní globální open-source e-commerce platformou Shopsys Frameworkem expanduje do zahraničí za podpory investorských fondů Reflex Capital Ondřeje Fryce a C2H Michala Mičky. Mezi největší klienty, o které se stará 70 IT odborníků, patří OKAY Elektrospotřebiče, Démos, B2B Partner, Office Depot, Agátin svět, Superzoo.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3