INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

automotive 1838744 960 720Téměř 60 % Čechů by upřednostnilo spalovací motor před elektromobilem, pokud by se jednalo o stejný model se stejnou cenovkou. Dle průzkumu pro ČSOB Leasing by ale stejné procento českých řidičů přesvědčily různé formy dotací.

Třetina by si elektromobil pořídila, pokud by dostali příspěvek ve výši 30 % z ceny vozu. Skepticismus k elektromobilům pak u Čechů klesá s věkem.
Průzkum skupiny ČSOB, který mapoval vztah Čechů k elektromobilitě ukázal, že největší bariérou pro pořízení automobilu na elektro pohon je pro české řidiče především vysoká cena. Valnou většinu by ale dokázaly přesvědčit dotace. Po dotaci až do výše 30 % z ceny vozu by sáhly dvě pětiny dotazovaných. Fixní částku ve výši sta tisíc by ocenil každý desátý Čech a po dotacích na dobíjení, ať už na veřejných stanicích či doma by sáhlo 7 % respondentů.

Když elektromobil, tak nový

Čtyři z pěti dotazovaných by při koupi elektromobilu upřednostnili nové auto před ojetým. Polovina by pak nakupovala přes oficiálního dealera. Necelých dvacet procent by ale přímo vyhledala k nákupu elektromobilu takovou společnosti, která pomůže zájemci dotaci získat. „Z průzkumu vyplynulo, že Češi na dotace a zvýhodněné financování opravdu slyší. Existence dotací by dle všeho podpořila oblibu udržitelné mobility i u dlouhodobých skeptiků,“ říká Josef Vajsejtl, generální ředitel ČSOB Leasing.
Čechy by dle průzkumu k elektromobilitě přilákaly i další benefity. „Pokud by zájemci o elektromobil využili financování skrze dealery a leasingové společnosti, valná většina by pak ve smlouvě ocenila především služby pojící se s provozem, jako je bezplatné dobíjení u partnerů či zvýhodněná dobíjecí karta. Velký zájem je i o zvýhodněné pořízení dobíjecí stanice domů, což je pro respondenty nejkomfortnější forma dobíjení. Poptávka je ale i po dotačním poradenství. Je tedy jasné, že lidé o elektromobily stojí v momentě, kdy jsou zvýhodněné oproti klasickým spalovacím motorům“, doplňuje Josef Vajsejtl.

Polovina utrácí z vlastní kapsy

Každý druhý Čech, který uvažuje o nákupu elektromobilu, by při koupi raději sáhl primárně do vlastní kapsy. Nejoblíbenější formou financování mimo vlastní úspory je zvýhodněný úvěr přímo určený na nákup elektromobilu, zvolila by si ho třetina dotazovaných.
Právě takový nabízí skupina ČSOB prostřednictvím jeho poskytovatele ČSOB Leasing pod názvem Půjčka na auta s čistou energií již déle než rok. Integrální součástí financování je balíček povinného ručení a havarijního pojištění od ČSOB Pojišťovny se zvýhodněnými sazbami.
Navíc nyní aktuálně má ČSOB Leasing u této půjčky speciální časově omezenou obchodní akci, a to exkluzivně ve spolupráci s dealerstvími skupiny Auto Palace Group a E.ON Drive. Pro zákazníky je v této akci připraven atraktivní benefit v podobě E.ON Drive dobíjecí karty/čipu přednabité/ho na 10 000 Kč a speciální balíček autopojištění, jehož součástí je zdarma povinné ručení na celou dobu financování.*

Průzkum byl v květnu 2022 realizován prostřednictvím aplikace Instant Research agentury Ipsos na vzorku 510 respondentů, držitelů řidičského průkazu skupiny B.

*Bližší informace můžete získat v obchodních místech ČSOB Leasing či skupiny Auto Palace Group, případně na www.csobleasing.cz 

(tz)

Ilustrace Pixabay.com

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3