INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Kia_red_dot_design_award_winners_2012
Kia získala dvě nejvyšší ocenění za své modely Picanto a Rio v soutěži red dot design 2012. Pětidveřové verze modelů Kia Picanto a Rio zvítězily v kategorii ´produktový design´ mezinárodně uznávané ankety ´red dot´, do které se pro rok 2012 zapsalo 1 800 výrobců z 58 zemí a přihlásili celkem více než 4 500 produktů z různých odvětví.

Mezinárodní porota složená z vysoce respektovaných odborníků v oboru designu podrobila přihlášené výrobky detailnímu zkoumání a testování. Hodnotila se mimo jiné i míra inovace, funkčnost, ergonomie, ekologická kompatibilita a intuitivnost ovládání.

Tato dvě poslední vítězství znamenají pro značku Kia dovršení počtu šesti ocenění red dot, přičemž první cenu si v roce 2009 odvezl z mezinárodního klání městský crossover Soul. Další ocenění získalo v roce 2010 kompaktní MPV Kia Venga. V loňském roce to pak bylo jak kompaktní SUV Sportage, tak i atraktivní sedan Kia Optima, který právě přichází na český trh.

Kia Optima byla zároveň poctěna titulem "best of the best ´ - nejvyšším oceněním red dot, kterým porota vyznamenává ty nejlepší produkty z dané kategorie.

"Jsme velmi hrdí na další ocenění red dot pro Picanto a Rio," komentuje úspěchy značky její šéfdesigner Peter Schreyer. "Znamenají velkou poctu pro celý náš globální vývojový tým, protože oba vozy jsou plodem společné práce všech tří designových center Kia. Mám ohromnou radost, že spolupráce našich týmů v Koreji, Evropě a Americe je kreativní a tolik úspěšná ".

# # #

Společnost KIA Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala již 57 000 vozů.

Kia Motors Corporation - výrobce kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 2,4 milionu automobilů ve 13 výrobních a montážních závodech v 8 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 172 zemích celého světa.

Kia má dnes více než 44 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat přes 20 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open

a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalových organizací FIFA a UEFA.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3