INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
6aSpolečnost Benzina v letošním roce otevře 88 nových fast-food provozoven s názvem STOP CAFE. Každá z nich nabídne tradiční čerstvou kávu a oblíbený hot-dog. Kromě toho Benzina chystá rozšíření nabídky alternativních paliv či otevření nové samoobslužné stanice Expres 24. Svá prémiová paliva Benzina v těchto měsících podporuje výraznou kampaní „Verva, palivo vítězů".

„V letošním roce plánujeme otevření více než osmdesáti nových občerstvení STOP CAFE, které jsou v sousedním Polsku úspěšným doplňkem ve většině čerpacích stanic Orlen. Výborně si provozovny vedly i v rámci testu čerpacích stanic Orlen na našem trhu a jejich zavedení do sítě Benzina je jedním z výsledků tohoto testu," uvedl Martin Durčák, ředitel pro maloobchod a člen představenstva Unipetrol a.s.

V Polsku koncept STOP CAFE funguje na 436 čerpacích stanicích Orlen a na 230 stanicích se mohou řidiči občerstvit v rámci provozoven STOP CAFE BISTRO s širší nabídkou občerstvení.

Společnost Benzina na svých čerpacích stanicích doposud provozovala celkem 85 provozoven rychlého občerstvení, z toho pět přibylo v loňském roce. V polovině dubna byla na silnici E65 na výjezdu z Prahy otevřena již šestá restaurace McDonald's u čerpacích stanic Benzina, a to u příležitosti dvaceti let od vstupu tohoto fast-foodového řetězce na český trh. Kromě 50 nových restaurací STOP CAFE pak bude nabídka hot-dogů doplněna i na dalších 38 stávajících čerpacích stanicích.

Alternativní paliva a bezobslužné stanice

Mimo služby v oblasti gastro se společnost Benzina v letošním roce zaměřuje i na rozšíření stávající nabídky alternativních paliv. V březnu letošního roku byla zprovozněna první plnicí stanice CNG na čerpací stanici Benzina Plus v Brně Slatině. Řidičům bude k dispozici 24 hodin denně.

„V blízké budoucnosti budou kapalná paliva v dopravě stále dominovat, v roce 2020 očekáváme jejich podíl kolem 92 % spotřeby energie. Postupně nás však čeká symbióza s alternativními druhy paliv a to zejména CNG," řekl Václav Loula, ředitel pro jakost společnosti Benzina. Společnost Benzina tak aktuálně jedná o zprovoznění dalších plnicích stanic na CNG. Zaměřit se chce i na dobíjecí stanice pro elektromobily.

Před rokem Benzina otevřela první plně bezobslužnou čerpací stanici Expres 24. Stanice, která se nachází ve Vysokém Mýtě, se může pyšnit unikátním technologickým řešením zahrnujícím například termovizní kamery či požární hlásič. Mimo jiné také funguje na tzv. zelené technologii s nízkými provozními náklady. Na konci loňského roku Expres 24 zvítězila v kategoriích Technika a provoz a VOX populi v soutěži PETROLawards 11. Vzhledem k úspěchu konceptu plánuje Benzina otevřít druhou bezobslužnou stanici Expres 24 ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Verva, palivo vítězů

Během března Benzina spustila první vlnu rozsáhlé kampaně „Verva, palivo vítězů". Kampaň je kromě bigboardů, DL letáků nebo totem bannerů představena i speciálním webovým portálem www.vervapalivovitezu.cz či stránkou na Facebooku. Ve druhé části kampaně bude moci dvacet párů zákazníků společnosti Benzina vyhrát vstupenky na závod PORSCHE SUPERCUP a Formule 1 v Hockenheimu včetně ubytování v hodnotě 21 000 korun. Kromě hlavní výhry je připraveno i 180 palivových voucherů na prémiové palivo Verva, energetický nápoj v případě natankování 25 litrů paliva Verva a další stylové dárky.

Prémiová nafta Verva Diesel letos slaví pět let od svého uvedení na trh. „Její obliba stále stoupá, což je dáno mimo jiné i její spolehlivostí v extrémních podmínkách. V letošních únorových arktických mrazech bylo s Vervou Diesel spokojeno 99,97 % ze 180 000 zákazníků," doplnil Václav Loula. V rámci PETROLawards 10 Verva Diesel zvítězila v rámci kategorií Produkty a VOX populi.

BENZINA, s.r.o. s 337 veřejnými čerpacími stanicemi provozuje největší celostátní síť v České republice a nabízí paliva a další zboží a služby široké skupině zákazníků. Obchodní značka BENZINA působí na trhu přes 50 let. Dnes je společnost 100% dceřinou firmou holdingu Unipetrol. Tržní podíl BENZINY se na tuzemském maloobchodním trhu ke konci roku 2010 dosáhl 14,2 %. Více na www.benzinaplus.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3