INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Kia_Optima_1
Nová Kia Optima, atraktivní sedan segmentu D, který byl počátkem roku uveden na vybrané evropské trhy, se začíná prodávat také v České republice. Optima měla svou světovou premiéru na mezinárodním autosalonu v New Yorku v dubnu 2010. V Evropě se představila na podzim téhož roku na pařížském autosalonu. Je od základu zcela novým vozem. V porovnání s běžnou konkurencí je delší, nižší a širší. Karoserie je postavena na delším rozvoru, než tomu bylo u předchozích modelů Kia v segmentu D.

Vývoj konceptu této novinky se zaměřil na čtyři základní oblasti:

• výjimečný design – unikátní exteriér s interiérem orientovaným na řidiče

• výborné provozní vlastnosti – výkonné a hospodárné motory

s šestistupňovými převodovkami

• skvělé využití obestavěného prostoru – nová platforma s delším rozvorem

• pokroková technika – prémiové systémy ze světa high-tech

Optima se stala okamžitě prodejním hitem. Na domácí jihokorejský trh byla uvedena v květnu 2010 a už v červnu a červenci přesáhly prodeje hranici 10 000 vozů. To značce Kia vyneslo poprvé v historii postavení národního „bestselleru".

Po celém světě se v roce 2010 prodalo 67 836 vozů Optima a v roce 2011 to bylo 217 000 vozů.

Specifikace sedanu Kia Optima byla pro evropský trh upravena tak, aby vyhověla místnímu vkusu. Od počátku prodeje je v nabídce vysoce hospodárný turbodiesel „U2" 1,7 litru VGT, který dosahuje výkonu 100 kW (136 k) a slibuje emise, které patří mezi nejnižší ve své třídě (128 g/km se systémem start/stop ISG). V červnu doplní paletu motorizací zcela nový zážehový agregát „Nu" 2,0 litru CVVL, který díky technicky vyspělé konstrukci poskytuje nejvyšší výkon 125 kW (170 k).

Na vybraných evropských trzích včetně České republiky bude Kia od podzimu 2012 nabízet také hybridní verzi Optimy s kombinací zážehového motoru a elektromotoru.

Optima je ve všech nabízených variantách hnacího ústrojí zaměřena na maximální potěšení z dynamické jízdy s citlivými reakcemi na povely řidiče v kombinaci s bohatou standardní výbavou a řadou technicky vyspělých systémů dodávaných na přání, které jsou obvykle asociovány jen s dražšími vozy prémiových značek.

Všechny verze modelu Optima jsou vybaveny brzdovou soustavou s kotoučovými brzdami na všech kolech, kterou standardně podporuje protiblokovací systém ABS (Anti-lock Braking System), elektronický stabilizační systém ESC (Electronic Stability Control) a systém řízení stability vozidla VSM (Vehicle Stability Management). VSM vyrovnává síly působící při brzdění a rozjezdu na povrchu s nestejnou přilnavostí na obou stranách vozidla. K zachování jízdní stability přispívá změnou účinku posilovače řízení.

Ostatní motoristy upozorňuje na maximální brzdění v nouzové situaci systém ESS (Emergency Stop System), který rozbliká brzdová světla, jakmile zjistí, že řidič nouzově brzdí.

Standardní je rovněž vybavení osmi airbagy a aktivními opěrkami hlavy na předních sedadlech, které minimalizují riziko poranění nejen krční páteře.

Stejně jako všechny modely Kia prodávané v Evropě bude novinka nabízena zákazníkům s jedinečnou 7letou zárukou Kia s omezením na 150 000 kilometrů (první tři roky bez omezení km), která je plně přenositelná na následné majitele.

Nová Kia Optima se bude v české republice nabízet v jedné karosářské verzi, se třemi typy pohonu a s možností volby manuální nebo automatické 6stupňové převodovky (hybrid pouze s automatickou). Zákazníci budou vybírat ze tří úrovní výbav, tří provedení interiéru a celkem devíti barev karoserie. Kia Optima bude v prodeji u autorizovaných dealerů Kia od 21. března za cenu od 559 980 Kč.

# # #

Společnost KIA Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala již 57 000 vozů.

Kia Motors Corporation – výrobce kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 2,4 milionu automobilů ve 13 výrobních a montážních závodech v 8 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 172 zemích celého světa.

Kia má dnes více než 44 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat přes 20 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalových organizací FIFA a UEFA.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3